Janez Janša že nekaj časa ni bil deležen moje pozornosti. Vendar se je v zadnjih dneh nabralo kup zanimivih tvitov, ki mi niso dali miru, da mu ne bi posvetil zapisa. Najprej Janez Janša poziva k bojkotu Lidla, ker prodajajo pivo Komunajzer. Potem njegov odnos do vročevalca in omenjanje Rudolfa Skobeta v tvitu. In na koncu še o krjavljih, ki so mu ukradli ime.

V stranki SDS imajo probleme s trgovsko verigo Lidl. Že pred časom so pozivali k bojkotiranju, zaradi odstranjenih križev na embalažah grških jogurtov. Očitno poziv ni zalegel, prav tako pa so verjetno ugotovili, da imajo vse trgovske verige grški jogurt, ki nima križa na svoji embalaži.

V teh dneh so začeli v Lidlu prodajati pivo blagovne znamke Komunajzer – tudi pred časom so ga že, vendar odzivi niso bili tako zanimivi, kot so v teh dneh, ko je kup zgražanja nad Lidlom in imeni piva, ki se imenujejo Josip, Broz, Tito in Jovanka.

Me zanima, če se taisti ljudje, ki se zgražajo nad Komunajzerjem, zgražajo tudi nad Heinekenom in Laškim in Uniononom? Verjetno ne, ker jim ni tako še zapovedal Janez Janša.

Včeraj je mojo pozornost pritegnil tvit, kjer Janez Janša zanika, da mu je bila vročena sodna pošta. Seveda je poskušal na hitro diskreditirati še Rudolfa Skobeta, predsednika uprave, ki ga je porinil v tvit in mu očital da laže.

Zanimivo je, da se Janez Janša že tako dolgo časa izogiba sprejetju vsake pošte. Povsem preprosta kmečka logika bi rekla, da očitno je nekaj na tem, da se “predstavnik demokacije, ki se je boril zanjo”, tako boji sodne pošte. Seveda se v teh dneh sklicuje na to, da je zopet čas pred volitvami in da se mu, kot vedno, godi spet krivica. Vse to je že deja vu in vse njegove poteze so vnaprej že dobro poznane.

Še tretji biser, ki se mi zdi zanimiv in je bil prav tako tvitnjen v teh dneh pa je povezan z umetniki, ki se imenujejo Janez Janša. Za Janeza Janšo so krjavlji, ki kradejo imena.

Vedno sem bil prepričan, da je Janez Janša sicer Ivan Janša, ampak očitno sem se motil. Mogoče se je vmes preimenoval, saj stari dokumenti, ko je bil še “partijec”, kažejo na to, da je bil Ivan. In sedaj ga moti, ker se nekdo drug imenuje isto, kot se sedaj imenuje sam?

No, statistični urad postreže z bolj zanimivo informacijo – pogostost kombinacije imena in priimka JANEZ JANŠA se med moškimi pojavlja 12 – krat (vir).

Še sreča, da se ni imenoval Janez Novak, kajti v tem primeru bi bila konkurenca še hujša – celo 146 jih je v Sloveniji.

Če bi preveril vse njegove tvite, bi verjetno odkril še kup zanimivosti, ki jih vsakodnevno sproducira na twitterju in požanje kup “všečkov”, ki mu jih namenijo pripadniki njegovega mehurčka. In ja, vsake toliko časa je potrebno pogledati na drugo stran internetov in ugotoviti, da živimo v shizofreni državi …