Ministrstva za kulturo je pred poletjem objavilo natečaj za oblikovanje celostne grafične podobe Prešernovega sklada. Včeraj so predstavili zmagovalno rešitev …

Le čevlje sodi naj Kopitar, bi lahko zapisal ob bok izbiri rešitve, ki jo je izbrala strokovna komisija, ki so jo sestavljali: Edi Berk, Vinko Möderndorfer, arhitekt Miroslav Benulič, ter oblikovalca mag. Maja Gspan in Marjan Kocjan.

Na razpis so prejeli 33 rešitev, od tega jih je 31 ustrezalo zahtevam natečajne dokumentacije. Žirija se je odločila, da prvo nagrado prejme oblikovalka Vesna Vidmar iz Iga pri Ljubljani. In odločitev žirije je potrebno spoštovati in jim zaupati, da so izbrali najboljšo rešitev, ki so jo prejeli in je zadostila pričakovanjem.

Drugo nagrado je prejel Radovan Jenko, tretjo Katarina Klemen. Podeljene so bile tudi štiri enakovredne četrte nagrade, ki so jih prejeli: Nenad Cizl, Tomato Košir, Robert Žvokelj ter skupina oblikovalcev Peter Bulovec, Maj Juvanec, Damijan Gašparič in Uroš Jereb.

Glede na izbrano grafično podobo, ki bo krasila Prešernov sklad v prihodnje se mi zastavlja preprosto vprašanje, kakšne so bile šele ostale rešitve?