Ministrstva za kulturo je pred poletjem objavilo natečaj za oblikovanje celostne grafične podobe Prešernovega sklada. Včeraj so predstavili zmagovalno rešitev …

Le čevlje sodi naj Kopitar, bi lahko zapisal ob bok izbiri rešitve, ki jo je izbrala strokovna komisija, ki so jo sestavljali: Edi Berk, Vinko Möderndorfer, arhitekt Miroslav Benulič, ter oblikovalca mag. Maja Gspan in Marjan Kocjan.

Na razpis so prejeli 33 rešitev, od tega jih je 31 ustrezalo zahtevam natečajne dokumentacije. Žirija se je odločila, da prvo nagrado prejme oblikovalka Vesna Vidmar iz Iga pri Ljubljani. In odločitev žirije je potrebno spoštovati in jim zaupati, da so izbrali najboljšo rešitev, ki so jo prejeli in je zadostila pričakovanjem.

Drugo nagrado je prejel Radovan Jenko, tretjo Katarina Klemen. Podeljene so bile tudi štiri enakovredne četrte nagrade, ki so jih prejeli: Nenad Cizl, Tomato Košir, Robert Žvokelj ter skupina oblikovalcev Peter Bulovec, Maj Juvanec, Damijan Gašparič in Uroš Jereb.

Glede na izbrano grafično podobo, ki bo krasila Prešernov sklad v prihodnje se mi zastavlja preprosto vprašanje, kakšne so bile šele ostale rešitve?

4 Responses to Vam je všeč grafična podoba Prešernovega sklada?

 1. Peter pravi:

  kam gre denar, jao grafičarji….

 2. Matija Štrlekar pravi:

  Izbrali ste najslabši predlog. Ne vem na kateri drogi je bila Vesna, ko je naredila ta izdelek, ampak bom prijazno rekel, da je “neurejen” in brez koncepta. Nenad je zadel v nulo in bi moral zmagati. Žirija, še vedno lahko rečete, da ste pomešali “glasovnice” – ljudstvo vam bo odpustilo. Lep dan

 3. Maj pravi:

  Še naša 4. nagrada

  https://www.facebook.com/Delavnica/

  ekipa Delavnice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.