Začela se je druga sezona oddaje Štartaj Slovenija. Prvo oddajo sem zamudil, gledal pa sem drugo oddajo, kjer so “Korošci” predstavljali Junc Beef Jerky. Vegan, ki piše o mesnem izdelku? A sem padel na glavo?

Za razumevanje zgodbe sta pomembni dve stvari. Ko sem bil pred leti v ZDA sem se navdušil nad beef jerkeyem – mesnim prigrizkom iz sušene govedine z začimbami. Na žalost v Sloveniji na trgu ni bilo ničesar podobnega, sem ga pa z veseljem kupoval v tujini.

Druga stvar, ki sem jo šele kasneje ugotovil je bila, da pri Juncu sodelujeta brata Lečnik. Andraž mi je, ko sem bil pri njih na burgerju (v času, ko sem pojedel vse burgerje) razkazal njihovo mesarijo – tako čiste jaz nimam kopalnice, pa sem zelo čista oseba. Prav tako pa mi je povedal za kup idej, ki jih poskuša realizirati.

Njegovo odkrivanje priprave mesa na sto in en način mi je bilo zanimivo in niti najmanj nisem bil presenečen, ko sem ga videl v oddaji kako pripravlja meso, ga suši in se igra z začimbami.

Kot sem omenil zgoraj. Junc Beef Jerkya ne bom preizkusil, sem pa dobil informacije od tistih, ki so ga preizkusili in jim verjamem. Da je super in da preveč hitro postanes odvisen od njega. Ima eno težavo – da ga prehitro zmanjka.

In če so ga v oddaji predstavljali kot vir energije, bi ga jaz raje predstavil kot “snack”. Namesto razvad, ki jih imamo, ko zvečer sedimo pred televizijo in nekaj grizljamo.

p.s.: govori se, da bodo pripravili tudi Junc Veganski Jerky! To pa komaj čakam in se bom pustil presenetiti, kaj in kako bo..