Kako sem 1.11. skočil v reko Mirno v kraju Kotli / Kotle Hum / 10 stopinj

Kraj Kotli leži blizu kraja Hum, ki je najmanjši kraj na svetu. Včeraj, ko sem se vračal iz izleta po Istri, sem se odločil, da poiščem Kotli (Kotle) in se vržem v reko Mirno (Rečina), ki teče skozi ta majhen kraj (par hišk). Ermin, hvala za to idejo, sicer ne bi nikoli odkril tega mesta.

Kotli so od Huma oddaljeni malce več kot 2 kilometra. Mene je pot vodila preko Buzeta in tako sem odkril novo pot, ki je do sedaj še nisem poznam. Kotli so poznani po domači restavraciji (sedaj je bila zaprta), ki se imenuje Kotlič.

Par metrov višje je par kamnitih počitniških hišk, ki jih je mogoče najeti – Istra Kotli. Glede na okolico in mir, ki je prisoten tukaj – v Kotlih ni prebivalcev, je tole čudovit kraj za pobeg od ponorelega sveta in drugačno doživetje počitnic.

Malce pod restavracijo leži mlin in v času večjega deževja je pogled nanj verjetno čudovit – včeraj pa je bilo malce manj vode in posledično je bila precej stoječa voda. Pa vendar je bilo na spodnjem delu dovolj vode, da sem se odločil, da bom skočil vanjo in preveril, kako hladna je.

Obiskovalci, ki so bili ravno takrat v bližini, so me precej čudno gledali, ko sem se začel preoblačiti in seveda je bilo prvo vprašanje – kakšna je temperatura vode. V bistvu, ko si poln adrenalina, niti ne pomisliš na temperaturo. Vendar je bila nekje okoli 11 stopinj. Kar pomeni, da sploh ni bilo tako hladna, kot bi lahko bila.

Definitivno se še vrnem!