Nova sezona oddaje Štartaj Slovenija je v polnem teku. Zadnja, ki se je predstavila je bila Nina Slapšak s svojim proizvodom – ekološkim pralnim praškom Odori. Glede na to, da sem opazil, da ima prašek označbo vegan – je pritegnil mojo pozornost in odštel sem 10,99 evra za 1,5 litra pralnega praška v peni. Samski moški pač nimamo pojma o pralnih praških in tudi pralni stroj nam je večna neznanka!

Izbral sem okus limone. Nenavaden okus in verjetno marsikoga ne bo prepričal. Ampak stvar je dokaj preprosta – Odori pralni prašek ne vsebuje fosfatov, encimov, konzervansov, barvil, alkoholov in drugih alergenih sintetičnih dodatkov. Prav tako pa nima ojačevalcev vonja, kot smo sicer navajeni pri vseh teh pripravkih.

Sam sem bil rahlo skeptičen o vonju. Skepsa pa se je povečala, ko sem odprl pralni prašek – seveda nisem prej prebral, da je potrebno embalažo pretresti pred uporabo in sem začudeno opazoval “kepo” pene na vrhu. Ko sem “prešejkal” embalažo, se je vse skupaj spremenilo.

In ko sem opral prvo “žehto”. Kot pravi moški nisem preveril, da je ta pralni prašek namenjen belemu perilu, ampak sem pral bolj pisano perilo – btw, deluje tudi na takšnih barvah in vonj, ko sem vzel perilo iz pralnega stroja je bil prijeten.

1,5 litra zadostuje za 25 pranj. Ko sem pred časom v Mercatorju kupoval Dash, sem opazil, da je za 27 pranj, njegova cena pa je okoli 9 eurov. Ker imam možnost izbirati, se mi zdi, da dva evra ne predstavljata takšne razlike, še posebej, če se bo moja koža dobro počutila v oblačilih opranih z Odorijem. Ampak za to se morajo cunje najprej posušiti in takrat bom lahko komentiral tudi to.