Na zadnjem soočenje predsedniških kandidatov je bilo tudi govora o pomilostitvah. Aktualni predsednik je povedal, da je v svojem mandatu pomilostit 4 osebe in med njimi je bil tudi Bahtijar Bajrović, lastnik Sportine. Borut Pahor je “pozabil” omeniti, ko je našteval institucije, ki so bile za pomilostitev, da je minister za pravosodje Goran Klemenčič Bajrovićevi pomilostitvi nasprotoval.

To, da ni pomilostil očeta in skrbnika štirih otrok se mu je zdelo povsem v skladu z vsem, kar je imel napisano na listu, ki ga je prebral. In kar so mu svetovali ostali. Prav tako pa se mu je zdelo vse ok s pomilostitvijo lastnika Sportine, kljub temu, da je očitno pozabil omeniti, da minister ni bil za to potezo.

Kaj v tej enačbi dela Žiga Čebulj?

Leta 2008 je Žiga Čebulj postal svetovalec za gospodarstvo v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja. Med letoma 2010 in 2012 je bil svetovalec na ministrstvu za finance pri Francu Križaniču.

Leta 2015 je Borut Pahor pomilostil Bahtijarja Bajrovića, leto kasneje pa je Žiga Čebulj postal šef marketinga in prodaje v Sportini.

Mogoče delam komu krivico, vendar je tole naključje malce preveč tudi za Slovenijo, kjer se pač takšne stvari dogajajo. Ampak o tem verjetno največ ve aktualni predsednik, ki sicer noče izdati stricev iz ozadja, ampak tale primer mogoče kaže, da je on stric iz ozadja in mu ljudje po določenem času vračajo usluge.

O tem primeru so pisali že tudi ostali mediji leta 2016, vendar se očitno takrat ni nihče ukvarjal s tem podatkom in vprašal Boruta Pahorja pred kamero, če gre za naključje, ali pa je zadaj kaj več vsebine.