Moj Macbook Air je star pet let. Kljub starosti mi zadovolji vse potrebe, ki jih imam in poganja vse programe, ki jih uporabljam – je pa res, da uporabljam zgolj legalne programe. Vendar imam zadnje čase težave z zaslonom – očitno se je pet let prenašanja Aira naokoli poznalo in naredilo svoje in sedaj sem pred dilemo – kaj kupiti?

V mojem svetu bi bila rešitev preprosta. Kupim novega Macbook Aira, iz sedanjega vzamem SSD disk in začnem delati naprej. Pa vendar temu ni tako, saj je Apple ugotovil, da je boljše “če pricini” SSD diske in ne omogoča več tako preproste nadgradnje diskovja, s čimer je verjetno izgubil precej prihodkov.

Ampak, ker je črni petek so na spletu tudi ostale ponudbe, ki me begajo. Precej begajo.

Recimo Enaa je pred dnevi ponudila zelo ugodno Macbooke, s 512 giga diska, kar je precej bližje mojim potrebam in željam, kot je 128 giga.

  • Cena v Enaa za MacBook Retina 12” SREBRN / 2304×1440 / Core / 8GB / 512GB SSD / Intel HD Graphics 515 / Mac OS je 1.299 eurov, kar je skoraj 700 eurov ceneje, kot je uradna cena!

In potem je na tretji strani še ena opcija. Macbook Pro, ki pa ima na žalost zopet samo 128 giga diska.

  • Cena v iStyle za MacBook Pro 13” Retina/DC i5 2.3GHz/8GB/128GB SSD/Intel Iris Plus Graphics 640/Silver je 1.299 eurov. 300 eurov popusta.

Torej je pred menoj težka odločitev. Dejstvo pa je, da potrebujem nov računalnik, ki mi bo služil naslednjih pet let. In ja, ne igram igric, ne poganjam nobenih “hardcore” programov, ali pa česarkoli nelicenčnega.

Če bi imeli možnost odločitve, tako kot jo imam jaz, kaj bi izbrali? Je to Macbook pro? Macbook? Macbook Air? Hvala za pomoč …