Pisalo se je leto 2011, ko smo z Oust.me prejeli nagrado Netko in sicer v takrat novi kategoriji Startup produkti. Čas gre naprej in tudi Netko se počasi spreminja. Letos ga organizirata Register .si domen in Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije in iščeta zanimive projekte, predvsem pa neodkrite stvari, ki niso zgolj in samo plod agencij.

Letošnje kategorije so malce drugačne, kot so bile do sedaj in ne gre samo za spletne projekte. Ko razmišljam o tem, koga bi lahko sam nominiral, se mi pojavi cel kup zanimivih projektov in imen.

Pa vendar bom zadržal imena zase, upam pa, da se bo kdo od teh, ki jih imam v mislih prijavil in posledično tudi dobil nagrado Netko.

Kakšne so torej letošnje kategorije?

 • .si za posel?
  .si usmerjen v prodajo in nagovarjaš končne kupce oziroma se ukvarjaš z drugimi poslovnimi partnerji? Je tvoje spletišče polno prodajnih gumbov in drugih oblik nagovora? Se ukvarjaš z optimizacijo za vse mobilne naprave?
 • .si za vsebino?
  .si poln kreativnih idej, fenomene razlagaš na zanimiv način in večkrat slišiš pohvalo “Rad te berem/poslušam/gledam?” Kategorija “.si za vsebino?” cilja nate!
 • .si za osebnost?
  .si to, kar .si? Ljudje tvoje spletno mesto najdejo kar po tvojem lastnem imenu, saj na njem v svojem imenu podajaš komentarje na aktualne teme oziroma področja, opozarjaš na izzive in probleme ter se profiliraš kot digitalna osebnost?
 • .si za akcijo?
  .si posebna izdaja? Spletno mesto vzpostaviš samo za čas trajanja določene (ne)komercialne akcije, nato pa ga pospraviš v arhiv? Je tvoje spletišče kot ognjemet, ki v določenem času poka od aktivnosti, potem pa ugasne?
 • .si za šolo?
  .si slovenska izobraževalna ustanova? Se z omejenimi sredstvi in kadri trudiš za kar najboljšo spletno prisotnost, kjer komuniciraš z učenci in dijaki, njihovimi starši ter drugimi člani javnosti?

Več informacij pa na spletni strani http://www.netko.si/