Življenje kot nekoč / ko crknejo Telemach, EVJ Elektroprom, Elektro Energija in A1

Štirje ponudniki, ki jih imam v hiši. Štirje ponudniki, ki so me včeraj in tudi še danes pustili na cedilu, da sem si lahko predstavljal življenje, kot je bilo nekoč. Da sem zakuril kamin, vzel v roke knjigo in da nisem uspel narediti ničesar, kar sem planiral, da bom naredil čez vikend.

Življenje v hiši prinaša zabavo. Prinaša tudi kup izzivov. Recimo, ko se v petek okoli 3. ure zjutraj pripelješ, v največjem snežnem metežu zadnjih nekaj let, domov in ugotoviš, da ni elektrike – posledično to pomeni, da je hiša hladna, ker je centralna povezana z elektriko. Ampak to vzameš v zakup, ker obstaja kamin. Elektriko nadomestijo sveče in se da preživeti. Pač furaš romantiko.

Potem ugotoviš, da mobilno omrežje omogoča zgolj EDGE prenos podatkov – verjetno si predstavljate, kaj to pomeni? Nemogoče je karkoli delati. In jaz sem bil prepričan, da bom naredil kup stvari – na Airu, ki mu baterija zdrži več kot 8 ur, če že ni elektrike.

Ko sem se zjutraj prebudil je bila elektrika nazaj. Jupi, Ora, Cockta. Lahko sem začel polniti naprave, vendar ugotovil, da Telemach, ki je moj ponudnik interneta – ne deluje. Paketki se izgubljajo in nič se ne nalaga. Odlično. Prižgem televizijo, ki jo plačujem podjetju EVJ Elektroprom (vse te račune imam pred seboj) in ugotovim, da ne delujejo programi. Da ni signala. In da A1 še vedno omogoča samo EDGE povezavo.

Razumem. Izredne razmere so. Cela Slovenija ima probleme. V letu 2017, ko smo popolnoma odvisni od tehnologije, nas presenetijo takšne stvari in ne da se jih rešiti v doglednem času. Mogoče je sedaj čas, da se zamislimo in premislimo, kako odvisni smo od vsega in kako smo pripravljeni na takšne razmere, ki se zgodijo? Ali se sploh znamo soočiti z njimi?

Men je povsem ustrezal ta odklop od vsega .. In tole pišem na EDGE povezavi, ki deluje tako počasi, da bi lažje prenašal paketke ročno, kot pa čakal, da se karkoli premakne!

  1. Tale Telemach je za nekam poslat….Na našem območju dežurni sploh ni imel naloga z Ljubljane da je na našem območu izpad in je nato se sam odločil da gre pogledat in da mu naj jutri nalog pošlejo….

  2. striktno tehnično gledano ti torej A1 ni crknil, ampak je delal ZELO počasi ? ;-)

Komentarji so zaprti.