Naslov je definitivno zavajajoč. Ampak odraža stanje, ki smo mu priča zadnje čase – ko se vsaka stvar napihne preko meja, da se dobi pozornost bralcev in posledično, da bralci kliknejo na link. Povsem razumem medije, ker v nasprotnem primeru bralcem nobena novica ni več zanimiva – pa naj bo to raziskovalna, za katero so šli tedni časa, ali pa novica, ki marsikomu pomaga pri njegovih odločitvah.

Pa vendar. Nazaj k Janu Zobcu, vrhovnemu sodniku, bivšemu ustavnemu sodniku, ki je po njegovem pričanju v prostorih sodišča doživel fizični napad pravosodnega policista – no, v bistvu ga je prijel za nadlaket, ker ni vstopil tako, kot vstopajo vsi drugi. Zgrožen je, da se lahko kaj takšnega zgodi vrhovnemu sodniku!

Ja. Slovenija je shizofrena oseba. Očitno so vrhovni sodniki posebna kasta, ki ne pristajajo na pravila, ki veljajo za vse ostale. Tudi to, da obstaja na sodišču vhod za “služničad”, kot je sam dejal veliko pove o njemu kot človeku.

Mogoče bi bilo smiselno, da bi se taisti vrhovni sodnik podučil o bontonu in pravilih. Do sedaj sem bil namreč sam prepričan, da za vse veljajo enaka pravila – ampak v tem primeru očitno temu ni tako. Ker je on vrhovni sodnik, mu ni potrebno iti skozi proceduro skozi katero morajo iti ostali plebejci – kolk kul, kajne.

To me spominja na enega od bivših ministrov, ki je bil najbolj ponosen na to, da je lahko na letališču Brnik šel mimo vhoda za plebejce in mimo gužve – ampak tak je protokol na letališču in je nekaj povsem drugega. Ampak takšen podatek dokaj jasno priča o manirah teh ljudi.

Mogoče bi lahko Janu Zlobcu dedek mraz prinesel kakšen bonton, da bi se začel zavedati, da obstajajo pravila, ki se jih držijo. In verjetno bo njegova naslednja poteza – glede na to, da je to zgodbo sam spravil v medije – na koncu pa je izpadel precej “neotesano”, da se bodo morali varnostniki naučiti vse sodnike na pamet, da ne bo še komu prišlo na misel, da bi slučajno poskušal ustaviti katerega od njih. Ker, kdo pa so varnostniki, da bi si lahko dovolili storiti takšno dejanje.