Ali ste dobrodelni? Niste? Pa veste, da lahko podarite 0,5% dohodnine nevladnim organizacijam in tako postanete dobrodelni? In stane vas nič, lahko pa boste marsikomu pomagali!

Malo manj kot 60% Slovencev svojih 0,5 % dohodnine ne podari nikomur in posledično ostane neizkoriščenih skoraj 5.000.000 eurov, ki bi jih lahko prejelo preko 5000 organizacij v Sloveniji, ki so na seznamu.

To lahko storite kadarkoli preko sistema eDavki ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri finančnem organu. Upravičencem lahko namenite 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine – skupaj največ petim upravičencem!

  • Odločite se za organizacijo

Najprej izberete eno ali več organizacij, ki jim želite podariti del svoje dohodnine. To storite tukaj.

  • Določite odstotek dohodnine, ki ga želite podariti

Odkljukajte organizacije, ki jim želite podariti svoj del dohodnine (do 5 organizacij) in se vam na vrhu, tik pod iskalnikom, pojavi njihov seznam. Določite odstotek dohodnine, ki ji ga podarjate. Njihova vsota ne sme presegati 0,5 %, na kar vas bo spletna stran tudi opozorila v primeru, da jo boste presegli. Kliknite Tiskanje obrazca.

  • Izpolnite obrazec s svojimi podatki

Vnesite svoje podatek in kliknite Natisni obrazec. Aplikacija vam odpre pdf, ki ga natisnete.

  • Pošljite obrazec na finančni urad

Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite na pristojen finančni urad. Seznam finančnih uradov je dostopen tukaj.

Voila. Par minut dela in ena izmed 5000 organizacij bo dobila vašo podporo. In ja, tako ste lahko tudi vi dobrodelni in vas to nič ne stane. Škoda, ker 60 % Slovencev ne stori tega!

Kako do dobrodelnosti v 4. korakih na http://dobrodelen.si/?