Nisem ljubitelj praznikov. Nisem ljubitelj tradicije. Vrsto let že nisem doma postavil “smrekce”. Včeraj sem se odločil, da to spremenim in prišel do ideje, ki me je tako navdušila, da sem se je takoj lotil – realizacija je malce slabša, saj bi moral stvari premeriti in jih spraviti v “waserwago”.

Kako se moški loti okraševanje “smrekce”? Kljub temu, da imam par metrov iz hiše gozd, kjer je neskončno število majhnim smrekc, sem se odločil, da se tega lotim na drugačen način. Na način, da ne bom pobiral iglic, da ne bom ničesar uničeval, predvsem pa, da bom to lahko izkoristil vsako leto. Mogoče z drugačnimi “bučkami”.

Kaj sem potreboval za “smrekco”?

  • bučke
  • žeblje
  • kladivo in klešče
  • ravno steno

Če bi predhodno premeril vse skupaj in načrtoval kako bo stala “smrekca”, bi vse skupaj izpadlo precej lepše.Ker pa sem se tega lotil ad-hoc, pa se poznajo posledice. Ampak zadeva je dokaj preprosta, če je stena narejena iz “siporexa”, saj to pomeni, da se da preprosto zabiti žebelj vanjo.

Glede na število bučk, ki sem jih našel, sem zabil 13 žebljev in na njih obesil bučke. In nastalo je tole. Manj kot 5 minut sem porabil in tale “smrekca” je “bulletproof” tudi pred psi in mačkami. No, mogoče slednje ne bi povsem držalo.