Tisti čas v letu, ko ugotoviš, da je v cisterni še približno 200 litrov kurilnega olja in bi rad naročil 1000 litrov kurilnega olja. Pa vendar to ni tako preprosto, kot bi si človek predstavljal in kljub temu, da živimo v letu 2017.

Klic na Petrol. Ker sem samostojni podjetnik in bi dal olje v stroške, ne morem naročiti olja kot ga naročijo fizične osebe. Plačati je treba po predračunu in ni možnosti za obročno odplačilo. Ok. To nekako razumem. Ne razumem pa, zakaj ne morem naročiti olja kot fizična oseba (kar sem) in dobiti račun na s.p.? Ko poskušam dobiti odgovor osebe na drugi strani, ga seveda ne dobim. Ja, mogoče bi bilo super, če bi Petrol ločil med pravno in fizično osebo – in malce manj kompliciral pri vsem skupaj, kot pa to počnejo sedaj. V končni fazi se je potrebno prilagajati razmeram, kajne?

Ampak tudi to, da ne dobim računa bi še nekako preživel. Pa vendar živim v Izlakah. Dostava olja na ta konec je pri Petrolo mogoča ob petkih. Ne. Jutri dostava ni mogoča. Je pa mogoča 5.1.2018 – ker takrat imajo še proste kapacitete. Temu se reče ponudba – povpraševanje. Ker se olje prodaja samo, jim ni potrebno storiti nič drugega, kot pa samo kupcu sporočiti, da lahko olje dobi čez toliko in toliko časa. In naslednji petek bi bila dostava možna med 12. in 15. uro. Bravo! Tako se dela v letu 2017.

Ok. Skočim h konkurenci. Kaj mi ponudi OMV. Pokličem na prvo številko, kjer mi razložijo, da naj pokličem na drugo številko, ker imajo s “kooperanti” takšen dogovor. Pokličem in mi razložijo, da moram poklicati na tretjo številko, kjer bom dobil informacije. Ok. Pokličem. Momljanje v telefon – nekaj v smislu ne bo šlo. In potem povprašam še enkrat – zakaj ne bi šlo? Ker ne vozim do 3.1. je bil odgovor.

Aha. Človek je pač na dopustu. Razumem. In očitno je one man band. Tudi to mi je jasno, da ljudje potrebujejo dopust. Ni pa mi povsem jasen odnos. Ampak bom tudi to preživel.

Nekako imam občutek, vse bolj pogosto – da tisto, kar je osnovno in kar potrebujemo, nam prodajajo preko “kurca”. Ker moramo kupiti, se bomo pač prilagodili. Konkurence ni prave, ali pa je še celo slabša in tako mi ne preostane nič drugega, kot da čakam na naslednji petek in upam, da v tem času ne bo zapadlo pol metra snega in dostava sploh ne bo mogoča.

Ja, človek bi si vedno želel vse takoj in zdaj. Tudi jaz. In razumem, da se določene stvari ne da urediti takoj. Ampak, da moram čakati na dostavo kurilnega olja 9 (devet) dni, se mi pa vseeno v letu 2017 zdi milorečeno “zajebavanje”. Se motim?