Alenka Gotar je na svojem Facebook profilu objavila svoje razmišljanje o veganstvu. No, v bistvu je objavila tekst poln nebuloz, ki naj bi služil kot kontra punk veganom, ki ji težijo zaradi njenih menijev.

Sicer bi mi bilo povsem vseeno, če Alenka Gotar ne bi zapisala par neumnosti, ki zgolj prikažejo, da pametuje o stvareh o katerih nima pojma. Pa vendar bi morala poznati osnove, če že želi pametovati o veganih in “poduhovljencih, ki zivijo v nekih zanimivih uglasenostih in razlagajo o visjih frekvencah, mi gredo posteno na zivce“. S svojo objavo je pokazala nepoznavanje vsega skupaj, kot pa tudi njen odnos do vsakogar, ki razmišlja po svoje.

Glede na to, da sem sam vegan in nisem “poduhovljenec” in sem za razliko od nje prebral kaj na temo veganstva, vzreje živali za klanje, bi mogoče svetoval Alenki, da drugič ne skoči v zrak za stvari o katerih je malo premalo poučena. Pa sploh, ko lahko v letu 2017 vsak odkrije vse odgovore na internetu.

Glede na to, da je zbrisala objavo – prav tako so to storilu tudi na Škandal24.si, je tukaj celoten zapis:

V teh dnevih, ko jemo malo več, sploh mesnih dobrot, sladkorja itd., sem parkrat naletela na zgražanje veganov itd. recimo zarad naših menijev. Jemo pač meso. In to s slastjo. Pa kaj! Naše zobovje je oblikovano za trganje mesa. In da se oblačimo v usnje in krzno: zakaj pa ne: že iz prehrambene industrije ostane toliko kože in krzna, da ga je greh ne uporabit.
Ampak ne: te new-age-ke obsojajo, brez pametnih razlag. A si lahko predstavljajo, v kakšnih mukah in bolečinah bi bila krava, če je ne bi pomolzli. A jajca, ki jih kure lezejo vsak dan, naj vržemo proč???
Vsi ti poduhovljenci, ki živijo v nekih zanimivih uglašenostih in razlagajo o višjih frekvencah, mi gredo pošteno na živce.
Naj se s pozitivo lotijo resnega dela, usmerijo svojo tako opevano energijo v realne in produktivne stvari, uživajo mala zadovoljstva, tudi hrano, in lažje bodo prišli do občutka popolnosti.
Kar se pa tiče uglašenosti: mene osebno zanima samo, da so toni pravi, ko se poje, da intonacija štima. Glede frekvenc pa me zanima samo, da se pri mikrofonih frekvence ne podvajajo, križajo itd, da ne pride do motenj v ozvočevanju pri predstavah.
In tu je jasen fizični dokaz, da ne smemo in ne moremo bit vsi na istih frekvencah, tudi visokih ne, ker pride do motenj. Svojo eno frekvenco ima en mikrofon in njegova postaja in to je to.
Tako je tudi pri ljudeh. Eni imamo isto frekvenco, isto pot, isti način in isto mišljenje, drugi pa drugo. In tako mora bit, da smo uglašeni.

Zato pa pošteno dovolite, da eni v miru jemo kuro, drugi pa mirno jejte otrobe in kurji futer.

Aha. No, mogoče samo namigi za Alenko:

  • očitno bi morala preveriti kako se vzgajajo živali za krzno
  • če je naše zobovje oblikovano za trganje mesa, bi bil srečen, da je ne bi nikoli videl v gostilni, kako trga steak
  • molža krave  in kakšna krava daje mleko (mogoče namig: umetna osemenitev) – verjetno obstaja razlika med kravami, ki so masovno uporabljene za proizvodnjo mleka (in mogoče namig – kako jim uspe to?) in tistimi, ki se prosto sprehajajo naokoli in jih ročno molzejo. Ampak očitno to ni pomembno.

Pa še tale del mi je zanimiv: In tu je jasen fizicni dokaz , da ne smemo in ne moremo bit vsi na istih frekvencah, tudi visokih ne, ker pride do motenj. Svojo eno frekvenco ima en mikrofon in njegova postaja in to je to.

Je pravkar primerjala človeka z mikrofonom?

Mogoče je včasih super, če človek ne poskuša pametovati drugim, ampak se zna sam držati svojih okvirjev – predvsem tistih, ki jih pozna. Jaz nikogar ne prepričujem v drugačen način prehranjevanja. Ravno obratno. Vsak naj si sam izbere hrano, ki mu paše. In vsak naj uživa v tistem, kar dela.