Po novem letu bom shujšal. Po novem letu bom začel telovaditi.

Prišel je čas realizacije vseh novoletnih zaobljub. Vse, kar ste si zadali, da boste spremenili pri sebi – pa ste odlašali s tem v letu 2017, bo sedaj prišlo na vrsto. In drugo leto bo spet novo leto in spet se boste spomnili vseh nerealiziranih zaobljub. Jebiga, smo le ljudje, ki radi odlašamo.

Ja, sedaj je tisti čas, ko bom shujšali. Ko bomo nehali kaditi. Ko bomo svoje življenje vzeli v svoje roke. Ko bomo ob normalni uri odhajali iz službe. Ko bomo … #krneki aka super, da si ljudje znamo tako dobro lagati in da se še nismo naveličali tega.

Če človek želi nekaj spremeniti v svojem življenju, tega ne bo pogojeval z datumom. Preprosto se bo odločil in storil. Po možnosti bo to njegova odločitev in drugi niti ne bodo vedeli zanjo – ker je tako bolj preprosto, ker je tako tudi precej bolj varno, če se nekdo ne drži svoje odločitve.

Najhujši so tisti, ki cele mesece razlagajo o svojih odločitvah.. Ampak jih nikoli ne realizirajo.

Tako tudi sedaj prihaja čas neskončnih zaobljub, ki ne bodo nikoli realizirane. Namreč ljudje vedno najdemo izgovore, da nekaterih stvari ne naredimo, ali pa da jih odlašamo. To nam gre precej bolje, kot pa da premaknemo rit in se spravimo počet nekaj koristnega, nekaj kar bi nam celo pomagalo v življenju. Pa ne gre samo za šport. Gre za odločitve, ki bi jih morali sprejeti in jih udejanjiti, ampak čakam in odlašamo. In vsak dan, ko se spomnimo na to imamo slabo vest.

Sam verjamem v spontano spreminjane človeka. Predvsem pa, zakaj bi čakal novo leto, da začneš delati na sebi? Vsak dan je lahko dan, ko začneš spreminjati sebe in svet okoli sebe. Če seveda obstaja potreba. Če seveda obstaja želja. Če seveda obstaja volja..

Čez par dni povprašajte tiste, ki so se odločili, da bodo z novim letom začeli hujšati, ali telovaditi, če to že počnejo? Odgovor vas bo presenetil.