Ali so burgerji še vedno IN / včasih sem jih pojedel zelo veliko!

Ko sem se pred par leti (preden sem spremenil prehranjevalne navade) odpravil po Ljubljani preiskušati burgerje, se mi je vse skupaj zdelo zabavno. Burger jointi so rastli, kot gobe po dežju in ljudje so množično drli na burgerje. Slovenijo je zajela burger obsesija in v vsakem lokalu so imeli svoj “domači” burger.

Precej podobna zgodba je bila še par let nazaj s “superhrano”. Superhrana je takrat postala zelo iskana, predvsem pa je bila del vsakega obroka – no, vsakega smoothija. Pa vendar se je tudi to spremenilo, saj uporabniki niso čudežno ozdraveli, njihovo stanje se ni čez noč izboljšalo, so pa pri pripravki dodobra izpraznili denarnice.

Ne bom zapisal, da je bilo pri burgerjih podobno – vendar cene nekaterih burgerjev, ki so se gibale okoli 10 eurov so bile po mojem skromnem mnenju previsoke. Predvsem pa ni bilo price / performance odnosa, ki bi bil smiseln.

Ko sedaj gledam na to obsesijo z burgerji (tudi svojo) se samo nasmehnem za nazaj. In ko opazujem, da sedaj marsikdo testira burgerje na takšen, ali drugačen način, mi je všeč, da sem bil pred tem in da sem v tem času že zdavnaj spremenil svoje prehranjevalne navade.

Posledično, ker ne jem več burgerjev, se sprašujem – ali so burgerji še vedno IN? Glede na to, da na Pivo&Burger fest pride neskončno število obiskovalcev, bi lahko sklepal tako. Po drugi strani pa le redko vidim, da bi si gostje v gostilnah naročali burgerje? Mogoče se motim in hodim zgolj v napačne lokale.

Priznam, že več kot leto dni čakam, da pride kakšna nova jed, ki bo zopet zanimiva za testirati. Pa vendar se nič takšnega ne pojavlja zadnje čase. Kot bi trg malce zaspal, saj imamo zopet čudovito gospodarsko rast in ljudje jedo kosila in si več privoščijo, kot pa so si v “času burgerjev”.

Ravno zato me zanima, kaj bi bila lahko naslednja velika stvar – pred leti sem stavil na “paello”, ali pa na dostopen “street food”, kjer bi lahko užival v različnih okusih različnih kulinarik. Pa vendar dlje od tajske pri nas nismo prišli, kar se mi zdi škoda.

Aja. Moje recenzije burger jointov iz časa, ko sem še užival v tem. Verjetno jih je precej že propadlo, ali zamenjalo lastnike in lokacije: