To, da imamo čudno vlado je jasno vsem. To, da so imeli srečo in so jim zvezde stale ob strani celoten mandat je tudi jasno vsem. Vlada, ki se gre igrico – skrijmo se in stvari se bodo uredile same po sebi, je očitno vlada, ki si jo zaslužimo. In ni čudnega, da so se v tem času začele pojavljati ideje, da bi dvignili DDV na 24 odstotkov.

Ja, vlada ni uresničila reform – kako kaj Milojka in njeno zdravstvo? Vlada ni storila ničesar, kar bi olajšalo življenje Slovencem – so se pa stvari same po sebi, čudežno, uredile. Očitno je bil to masterplan zadaj, ki se ga navadni smrtniki nismo niti zavedali.

Zgoraj omenjen dvig DDVja ni izmišljotina, ampak dejansko razmišljajo v tej smeri. Jih povsem razumem. Če smo pred par leti poslušali izgovor za dvig DDVja – sedaj je kriza, lahko tudi leta 2018 poslušamo izgovor – sedaj je odlična gospodarska rast, moramo dvigniti DDV in nabrati za slabše čase.

V bistvu bi pričakoval ravno obratno. Da bo vlada v tem času, ko podjetjem in ljudjem (vsaj sodeč po voznem parku) gre dobro, poskrbela, da jim bo šlo še boljše. Da se bo nabrala “zlata rezerva”, ki jo bodo izkoristili čez par let. Vendar takrat ne bo ta vlada na oblasti in za seboj se lahko pustijo tudi ruševine in sranje. Se bo že kdo drug ukvarjal s tem.

V bistvu me to razmišljanje spominja na spominjanje ene druge vlade, ki se je potem še leta hvalila z gospodarsko rastjo. In njen predsednik je “grozil” z odstopom, če bo imela Slovenija dobro gospodarsko rast.

»Kljub temu da Slovenija ima potencial, kljub temu da so na voljo boljše poti in da jih pač očitno nekateri ne znajo izbrati. Če se motim in če bo koalicija v naslednjih dveh letih dokazala, da ima prav, da smo se odbili, da rastemo, da bo Slovenija čez dve leti dosegala pozitivno gospodarsko rast, s katero bomo lahko z lahkoto odplačevali kredite, ki jih najemamo po petodstotnih obrestih, potem, glejte, jaz se upokojim kot politik in bom užival v tem blagostanju in bom zelo vesel, če žal moj pesmizem na tej točki, ko pač ne vidim nekih realnih ukrepov, ki bi jih sprejemali zato, da bi ponovno dosegli rast in zaposlovanje in delovna mesta, skratka, če nekdo to vidi in bo to dokazal, mu bom jaz prvi čestital.«

Imamo odlično gospodarsko rast, torej je čas, da se Janez Janša upokoji kot politik. Pa tudi tale vlada bi mu lahko sledila.