Včeraj je bila v Zagrebu, na evropskem prvenstvu, rokometna tekma med Makedonijo in Slovenijo. Zmagala je ekipa Makedonije za en gol. Seveda ta poraz ni šel mimo “kavč selektorjev”, ki so na različnih spletnih portalih zapisali, kaj si mislijo o ekipi, ki jo vodi Veselin Vujović.

Če se ozremo leto nazaj, ko so naši rokometaši dosegli bronasto odličje na SP v Franciji leta 2017 in je cela Slovenija malikovala selektorja Veselina Vujovića, je včerajšnji poraz prinesel bridko spoznanje, ki je nekaj povsem normalnega v Sloveniji.

Ko naši športniki zmagujejo, smo ponosni na njih. Ko zgubijo, ali pa jim ne uspe vrhunska uvrstitev, pa jih je potrebno pljuvati. Očitno takrat pridejo iz ljudi takšne in drugačne travme, ki jih objavljajo na spletu.

Nekaj primerov, kako so “kavč selektorji” pokomentirali včerajšnji poraz – mogoče bi bilo smiselno, da bi ti ljudje vsaj enkrat za par minut stopili v “čevlje” športnikov in razumeli, da si vsak na vsaki tekmi želi zmagati. Pa vendar ne zmagajo vsi, ampak zgolj najboljši.

  • Sramotna igra in sramotno navijanje. Igralci brez možganov, navijači brez jajc
  • Jaz pa dvomim v sposobnost Vujoviča !!! Imamo najboljša krila, pa ne dobita žog, Mlakar je edini nekako uspeval iz igre, pa je ves drugi polčas sedel, Kavtičnik ni naredil nič……
  • letos bojo šli domov po prvem delu …to je realnost
  • To to to koncno ta slovenska smet zgubila
  • Izgubili smo zaradi katastrofalnega vodenja ekipe s strani selektorja!Prvi polčas Janc presedi na klopi,a v drugem igra povsem neaktivni poškodovani Kavtičnik ,a Mlakarja drži na klopi čeprav je dal v prvem polčasu 4 gole!Celo tekmo rinemo čez sredino kjer nas čakajo Makedonski stokilaši ,a krila kot da ne obstajajo!
  • Bolj bi morali skakati kot Opice, potem bi zmagali !!!!!!!
  • trpljenje za gledalce: neuigranost, nabijanje po sredini, vujovič pa ob črti izvaja teater namesto, da bi povlekel kakšno pametno potezo. Sodniki pa seveda izpod nivoja prvenstva, lahko pa bi sodila v drugi slovenski ligi- brez škode.