HalloKupon je včeraj na veliko mobilnih številk v Sloveniji poslal SMS sporočilo, kjer obljubljajo 50% cenejšo vinjeto – vinjeta naj bi stala samo 55 EUR! Vse, kar je potrebno je, da pokličete na njihovo telefonsko številko, ki je mimogrede 090 in naročite vinjeto. Pozor – poleg SMS spamanja gre v te tem primeru tudi za lep nateg!!!

Jaz odsvetujem klic na njihovo telefonsko številko. Iz povsem preprostega razloga. Na spletni strani hallokupon.si ni nobenega kontakta, kdo organizira to akcijo. Je pa v dokumentu o splošnih pogojih zapisan upravljavec – Spectre Ltd. in pa cena klica za naročilo kupona znaša 2,19 eur/min –DDV v ceni.

No, v nogi strani je zapisano – Copyright © 2016 Hallo Group Ltd, medtem, ko je v splošnih pogojih zapisano, da je upravljavec Spectre Ltd. Že to bi moral biti zadosten znak, da je nekaj “fishy” na tej stvari.

Še bolj zanimivo pa je pogled na whois domene, ki je bila ustvarjena 14.12.2017 in je njen nosilec [email protected].

Kot sem napisal že večkrat – ni bližnjic. Nihče vam ničesar ne bo podaril zastonj, predvsem pa je potrebno na internetu biti precej previden in očitno se sedaj vse skupaj seli tudi na naše mobilne telefone. Mene pa predvsem zanima od kje njim ta baza GSM številk??