Če bi v Sloveniji včeraj zvečer gorela jeza, potem bi bila celotna Slovenija v ognju. Evropsko rokometno prvenstvo v Zagrebu se je po prvem porazu z ekipo Makedonije včeraj nadaljevalo. Prvo tekmo so nam “ukradli” sodniki in včeraj so naši fantje igrali odličen rokomet in vodili za 5 golov, ko sta se sodnika odločila, da temu ne bo tako.

Evropsko rokometno prvenstvo bi moralo biti tekmovanje, kjer zmaga boljši. Pa vendar je to prvenstvo vse prej kot to. Tekme zmagujejo tiste ekipe za katere se odločijo sodniki. Tudi včeraj je bilo tako – pa saj ni nihče pričakoval sicer, da bodo sodniki pustili, da Slovenija premaga Nemčijo, kajne?

Ne, ne gre za odločitev sodnikov, ki so se po pisku in zaključku tekme, na prigovarjanje Nemcev odločili, da si ogledajo zadnje tri sekunde in da spremenijo našo zmago v izenačen rezultat. Tudi ne gre za vse izključitve naših, medtem ko na drugi strani niso imeli enakih kriterijev.

Gre predvsem za to, da na takšnih tekmovanjih, ko so v igri čustva, želje, pričakovanja, ne bi smelo prihajati do takšnih situacij, kot smo jim bili priča na včerajšnji tekmi. Ampak nekako razumem in mi je jasno, da pač ne morejo pustiti tega, kar se je zgodilo v košarki tudi v rokometu. Slovenija pač ne more biti povsod najboljša.

Priznam, zelo všeč so mi bili komentarji naših rokometašev včeraj po tekmi – ko so se strasti umirile in ko so lahko na tekmo pogledali z malce drugega zornega kota. Ja, zavedajo se, da je bila zadnja napaka njihova – pa vendar, bi lahko sodnik, po sodniških pravilih drugače rešil to situacijo, ampak v žaru borbe so naši rokometaši naredili napako. In tudi to, da za izenačen rezultat ne krivijo zgolj sodnike, pove veliko o njih. Bravo.

Škoda, da so sodniki tisti, ki odločajo o zmagovalcu in ne kvaliteta ekipe in igra, ki jo pokažejo na igrišču. Šport zaradi takšnih sodnikov izgublja čar in pomen, predvsem pa meče temno luč na vse, ki se ukvarjajo s športom …