Kako sem skočil v jezero na Rakitni / 21.1.2018 / 6 stopinj voda, 6 stopinj zrak

Rakitna ima čudovito jezero, ki je bilo umetno ustvarjeno v prejšnjem stoletju. Poleti prijetno za ohladitev, pozimi zbirališče za drsalce. Včerajšnja nedelja je bila sončna, kar je pomenilo neskončno število obiskovalcev Rakitne in njene okolice.

Zrak je imel temperaturo šest stopinj, vode v jezeru pa se nisem dotaknil do tistega momenta, ko sem skočil vanj. Kljub temu, da je na prisojnem delu jezera še precej snega, pa je imelo sonce svojo moč in je bilo prav prijetno, ko sem se preoblačil in par naključnih obiskovalcev je postalo na svoji poti in so z začudenjem spremljali kaj jaz počnem.

Voda v bistvu sploh ni bila tako hladna kot sem pričakoval. Nisem pa pričakoval, da je kamenje v jezeru zelo gladko, predvsem pa “zmrznjeno”. Ko sem poskušal priti iz vode, mi je spodrsnilo. Ne enkrat, ampak parkrat. In v tistem trenutku, ko začneš razmišljati o tem, kako priti ven, to postane za trenutek celo neprijetno. Očitno je to še ena stvar na katero moram biti pozoren, ko skačem v vodo. Do sedaj s tem še nisem imel problema.

Konec dober, vse dobro. Po približno pol minute sem uspel priti varno ven in se martinčkati na soncu, ki je me precej hitro ogrel.

Največje presenečenje pa sem doživel, ko me je ogovorila ženska, ki je sedela par metrov stran od mene, ko sem skočil in me vprašala kakšna je voda. Ko sem ji povedal, da ni tako hladna, kljub temu, da ima okoli 6 stopinj, se je odločila, da bo tudi sama šla v vodo. Da, prav ste prebrali. Sam sicer nisem počakal, da bi šla v vodo, sem pa, ko sem šel proti avtu videl, da se preoblači. Vesel, da nisem samo jaz tako nor.