Jakov Fak ne bo nosil zastave Slovenije – Slovenec Slovencu Slovenec

Organizirati izbor nosilca zastave Slovenije na otvoritvi olimpijskih iger ni majhna stvar. Olimpijski komite se je odločil, da bo odločitev prepustil “narodu” na družbenem omrežju facebook. Ideja je bila sicer odlična, ampak ker smo v Sloveniji ni bilo pričakovati nič drugega kot to, kar se je zgodilo.

Ideja, da bi lahko letos uporabniki facebooka izbrali nosilca zastave na otvoritvi olimpijskih iger je drzna. In unikum. Ideja se sliši čudovito – demokracija pa to. Po drugi strani pa mi je bilo takoj jasno, da temu ne bo tako. Zakaj?

Trije kandidati: Vesna Fabjan, Jakov Fak in Mitja Robar. Le kaj bi šlo lahko narobe? V bistvu vse. Olimpijski komite je to odločanje raje prepustil facebook občestvu. Sam sem že par dnevi razmišljam o tem, da bo prišlo do “težav”. Ker vem, kako je s takšnimi stvarmi na spletu.

Ja, moje slutnje so se potrdile, predvsem pa se je še enkrat potrdilo, da Slovenci nismo zreli za demokracijo. Namesto, da bi bili ponosni na vsakega športnika, ki nas bo zastopal, pa očitno določenemu delu populacije v Sloveniji to ni bilo všeč. Posledično se je Jakov Fak odločil, da zavrne to “kandidaturo”. S tem je pokazal, da mu ni povsem vseeno za to kaj si mislijo ljudje v Sloveniji. In kar je še grozno pri tem je dejstvo, da naj bi šport združeval. Očitno temu v Sloveniji ni več tako.

Če bo Jakov Fak dobil medaljo, ali bodo potem tisti, ki so bili tako proti njemu le to vzeli za svojo? Ali pa bodo tudi takrat imeli iste vatle. Ja, groza me je, če pomislim med kakšnimi ljudmi živim! Da tega, kako bo to vplivalo na Jakova Faka raje ne razmišljam..

 1. > predvsem pa se je še enkrat potrdilo, da Slovenci nismo zreli za demokracijo

  Kaksen bullshit je to ? Ce podas moznost izbire ciljni skupini ljudi, je rezultat demokraticen. Samo zato, ker je koncni izid drugacen od takega, ki bi ga nekateri radi, to ne pomeni, da celotna zadeva ni bila izpeljana na principu demokracije.

  1. Ni problem možnost odločanja. Ljudje bi lahko glasovali, da bi raje Fabjanovo ali Robarja. In vsak izid bi bil super. V skladu z voljo ljudi.. Problem je velika množica ksenofobnih komentarjev glede Faka.
   Glasovanja pa še sploh ni bilo. No, sicer Faka na glasovanju tudi ne bo. Ker se je umaknil zaradi prevelikega nacionalističnega žaljenja.

 2. Hmm, sem preletel forume in edino kar sem našel je tole:

  Kje se je to sporno dogajanje dogajalo? Nikjer nič ne najdem.

  Ali je bilo vmes izbrisano?
  Ali je bilo vse na (“zgolj”) FB?

   1. Sem kaj izpustil? To je samo mnenje. Spet pa nikjer nič, kar bi potrdilo teže, da je prišlo do “pogroms” nad Fakom.

    1. ja, zapakirati nacionalisticno sranje od teksta v mnenje je precej preprosta stvar.

 3. Tudi sam ne najdem prav ničesar, razen enih par komentarjev post festum.

Komentarji so zaprti.