Včasih je bil na twitterju mir, potem so prišli desni politiki in svoboda govora / primer Janša in Russhie

Twitter je bil fajn. Nekoč. Pred mnogo leti. Ko je bilo v Sloveniji par ducatov uporabnikov. Potem so se začele stvari spreminjati. Več uporabnikov, več različnih ljudi, več mnenj, predvsem pa je twitter v kasnejši fazi postal poligon za politično obračunavanje. Ko so prišli na twitter desni politiki in njihovi privrženci se je začelo njihovo obračunavanje z vsemi drugače mislečimi uporabniki.

Če nisi z nami, si proti nam. Tak je način razmišljanja vojščakov desnice (da ne bo kdo skočil v zrak se popravljam – stranke SDS) na twitterju, ki zelo vzorno in marljivo opravljajo naloge branjenja lika in dela njihovega večnega vodje. Nepomembno je o čem gre debata – vodjo je treba podpirati s srčki (lajki) in s pritrjevanjem njegovim izjavam.

Priznam, njihova marljivost, predvsem pa zagnanost, še posebej če to delajo za dobrobit stranke in vodje, me preseneča in navdušuje. Malce manj me navdušuje, da ti ljudje ne razmišljajo o tem, kaj je zapisano v tvitu, ampak slepo verjamejo svojemu vodji. Sicer so to uporabniki, ki imajo majhno število sledivcev, vendar opazovalec dobi občutek, da je twitter zelo pomembno orodje v boju za demokracijo – kot si to očitno predstavljajo v stranki SDS, kjer dajejo veliko pozornosti tej komunikaciji.

Vse, ki razmišljajo drugače kot oni, pa blokirajo. Ja, to je ta vrsta demokracije, ki jim je blizu in velja zgolj za njih, ostali so nepomembni.

Kaj imata Janez Janša in Russhie? V bistvu je Maruša uporabnica tviterja že dolgo časa. Vedno pripravljena pomagati in se tudi boriti proti neumnostim. In tako je ona pred dnevi tvitnila:

In potem čez par ur:

Sledilo pa je tole:

Potem se je zgodil pogrom – kot je bilo pričakovati. Jurišniki so se opogumili in začelo se je masakriranje. Kdo bo večji kreten in kdo bo napisal večjo neumnost. Ampak to je njihova agenda in na ta način se oni bojujejo proti vsem drugače mislečim. Ko Janez dvigne roko, oni skočijo.

Upam, da je Maruša vse te nestrpneže, ki ji dejansko grozijo prijavila policiji. Tem tviterašem, ki so tako pogumni v zavetju internetov pa bi mogoče vseeno poskušal dopovedati, da kljub temu, da niso prijavljeni s svojim imenom in priimkom, da niso anonimni. Včasih bi ti ljudje vseeno morali pomisliti kaj počnejo – dasiravno verjamem, da jim je to težko storiti.

  1. Bebček misli, da mu bo sedaj bejba dala muco, ker jo brani na blogu. Had luzer 1a

    1. Misliš, da boš za branjenje dela in lika JJ dobil Poglavarjevega tička?

Komentarji so zaprti.