Buzerant, pasjejebec, ritn piker, … Samo par izrazov, ki sem jih bil v zadnjem času deležen na tviterju. Ne zato, ker bi provociral, niti ne zato, ker bi bil karkoli od tega. Ampak zgolj zato, ker si desna (temna) stran tviterja po svoje razlaga svobodo govora. Oni pač lahko. In oni to počno ves čas. Svoboda govora, kot si jo predstavlja desnica …

Interneti in njegova prostranstva omogočajo masturbacijo vsakogar, ki ima dve minuti časa. Skriješ se za anonimni nick in potem trolaš in žališ in omalovažuješ. Groziš in hujskaš. In nič se ne zgodi. Ker to so interneti, kajne? Ker tukaj lahko vsak vsakomur pove vse, kar mu pade na misel. No, ni čisto tako, ampak desnica skoči v zrak, ko nekdo s prstom pokaže na njihove jurišnike, ki opravljajo svoje poslanstvo žaljenja in poniževanja.

Če nimaš trde kože, potem je težko. Če imaš trdo kožo, potem je precej lažje, pa vendar vseeno včasih te stvari zabolijo – če si včeraj prišel na internete in se skrivaš pod psevdonimom, potem ti je verjetno povsem vseeno, če nekdo vate meče drek – ker ga lahko. Če pa si na internetih s svojim imenom in priimkom, pa te včasih stisne in pomisliš – kaj hudiča mi je tega treba?

To, kar je postal internet v zadnjih letih presega meje okusa. Kljub temu, da sem vzgojen v drugačnega človeka, imam počasi tudi jaz dovolj te politične korektnosti. Vendar se zavedam, če se bom spustil na njihov nivo, bom dokazal, da sem enak kot oni. Če bom imel svojo držo in se jim ne bom pustil, potem bodo imeli še večje veselje.

Kje je torej rešitev za te “trole”, ki jim je žaljenje v veselje in užitek?

Predvidevam, da je treba z njimi delati kot s troliTroli žalijo na osebnem nivoju, predvsem pa si dajo duška s svojim provociranjem in uživajo v reakcijah, ko se nekdo odzove na njih. Najboljši in najbolj preprost način proti temu je – Don’t feed the Troll. Ampak je težko. Potrebno pa se je zavedati, da povsem drži pregovor – ne prepiraj se z idiotom, saj te bo potegnil na svoj nivo in te premagal z izkušnjami.

Ampak v naslovu sem zapisal, da imam dovolj politične korektnosti, sedaj pa se distanciram od tega in poskušam vse skupaj ublažiti. Ja. Očitno ne morem iz svoje kože in očitno ne morem kurcu rečt kurec – ali pa človeku na drugih strani, ki me žali. Lahko pa ga blokiram. Ali pa ignoriram. In mu tako ne dajem povoda, da onanira name.

Ampak, ali je to rešitev? Ne. To ni rešitev. Saj vsakič znova se vidi, da oni to interpretirajo po svoje. Da se ne ustavijo, ampak da jim da to, da jih nihče ne sankcionira še večji zagon, predvsem pa še večje veselje. In da so v zavetju interneta vsi pogumni. Me zanima kako pogumni so ti ljudje v realnem življenju? Sploh obstajajo? Ali pa so samo na temni strani interneta tako pogumni.