Ema 2018, praznik glasbe. Praznik glasbenih izvajalcev, ki “ponosno” stopijo na oder in poskušajo čim bolj navdušiti žirijo, predvsem pa gledalce doma pred TV zasloni. Prireditev, ki ne stane malo in ki jo organizira nacionalna televizija.

Prireditev, ki ima eno dobro lastno – vsi pizdijo nad njo in posledično so komentarji na Twitterji in Facebooku bolj zanimivi, kot sama vsebina prireditve. Težko namreč rečem, da gre za glasbo..

Tudi letos, bom objavil moje predloge za Emo (vsako leto jih objavim, mogoče bo nekoč nacionalka končno zaštekala o čem pišem) in jih bodo nekoč uslišali:

 • za tri leta se “odklopimo” od popevke za Evrovizijo
 • privarčujemo precej denarja, ki ga vložimo v to, da v tem času vzgajamo kadre, ki bodo dejansko lahko dosegli kakšen uspeh
 • ker bomo čez tri leta, po dolgem času zopet na tekmovanju, nam bodo žirije bolj naklonjene
 • končno premagamo “slovenceljnost” v nas samih in naredimo šov
 • izberemo dejansko domačega predstavnika, ki zna peti in mu naredijo strokovnjaki (ne Raay in podobni) komad, ki bi imel potencialno možnost za uspeh
 • če nam tudi čez tri leta ne uspe, se preprosto sprijaznimo s tem, da smo boljši v športu in ta denar investiramo v športnike

Na predizboru so nastopili:Anabel, Tanja Ribič, KiNG FOO, Ina Shai, Indigo, ManuElla, Mila, Orter, Lara Kadis, BQL, Proper, Nika Zorjan, Marina Martensson, Nuška Drašček, Gregor Ravnik in Lea Sirk. V finale pa so se uvrstili: Proper – Ukraden cvet, Lara Kadis – Zdaj sem tu, BQL – Ptica, Lea Sirk – Hvala, ne!, Indigo – Vesna, Ina Shai – V nebo, Marina Martensson – Blizu in Nuška Drašček – Ne zapusti me zdaj ….

In sedaj k bolj zanimivemu delu. Komentarjem na Twitterju. Glede na to, da letos sam nisem spremljal izbora, so spodnji tviti dokaj povedni in prikažejo pogled določenega dela ljudi na to prireditev.

 

4 Responses to Ema 2018 je tu in pizdenje tudi / Twitter #ema2018

 1. D.Š. pravi:

  Men je tamala s tistim razbijanjem popestrila emo, ostalo pa slabo. Prvič sem bil vesel, da imamo možnost prevrtet naprej, ker nisem vedel kaj je huje – poslušat “pesmi” ali Vida.

 2. iztok čič pravi:

  kdo forsira Valiča ,ki je poplni diletant in totalno nezanimiv,izpet z starimi neukusnimi forami.o pesmih za emo pa spolh ni vredno govoriti.
  Če res ne zmoremo česa boljšega bolje ,da sploh nimamo nič in se nehamo smešit.

  • had pravi:

   men so zanimivi ti, ki so nekaj casa na nacionalki, mal na privat televizijah.. in se samo svaljkajo.. ampak.. ce jih placajo.. zakaj ne bi izkoristili..

   se pa strinjam s tvojim komentarjem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.