Zasavski smučarski vikend na Krvavcu / 10.3.2018

Smučarski klub Zagorje tudi letos organizira “Zasavski smučarski vikend na Krvavcu”, ki bo potekal v soboto, 10.3.2018. Ne gre zgolj za tekmovanje, ampak za druženje, predvsem pa zabaven dan, ki ga soorganizirajo Smučarski klub Zagorje, Športno društvo 365 in Smučarsko društvo Trbovlje.

Smučanje. Lahko bi zapisal, da sem mu posvetil svojo mladost. 11 let treniranja smučanja v SK Zagorje je pustilo pečat tudi na meni. Predvsem pa so pečat pustili moji sovrstniki, s katerimi smo takrat skupaj “drajsali smuči” na Mareli in po vseh smučiščih naokoli.

Urša, Katja, Polona, Tea, Tjaša, Nataša, Ksenija, Bine, Zoran, Mitja, Tomaž, Marjan, Aljoša, Boštjan, Drago, Metod …. Samo nekaj imen. In seveda ne gre brez Ginija in Davča in Jani – trenerji, ki so nam stali ob strani in bili naša druga familija.

Ko sem se odločil, da končam s smučanjem, sem imel par let velik problem stopiti na sneg. Prenasičenost, predvsem pa spomin na cele dneve preživeti na snegu je bil dovolj, da sem smučanje za precej dolgo odrinil na stran. Šele kasneje pa sem spet začel uživati v tem početju.

No, tale “Zasavski smučarski vikend na Krvavcu” pa me spomni na “družinske tekme”, ki smo jih ponavadi s klubom imeli na Soriški planini in so bile #epic. Veliko takšnih in drugačnih spominov je na te dni in ja, letos bom šel na Krvavec – mogoče se bom tudi prijavil na tekmovanje v veleslalomu, kljub temu, da imam letos zgolj par smučarskih dni za seboj.

Definitivno pa se veselim srečati ljudi s katerimi sem preživel “leta odraščanja” in ušpičil marsikatero neumnost na katero sem še sedaj ponosen.

Se vidimo?