Katerih sedem dejstev me okarakterizira?

Zapis, sedem dejstev o meni, ima korenine v letu 2007. Takrat je namreč nastal. In sedaj, 11 let kasneje, ugotavljam, da se kljub vsemu teh sedem dejstev o meni ni ravno veliko spremenilo. Mogoče sem postal zgolj malce bolj kritičen, predvsem pa sem kljub vsemu v tem času postal malce bolj odrasel.

Katera dejstva se ne spreminjajo in so stalnica v mojem življenju? Zakaj obstajajo in zakaj so mi pomembna?

 • kritičnost.. Nikoli v življenju nisem bil zadovoljen s stvarmi, ki so jih počeli drugi, kajti vedno sem verjel, da sem jih sposoben narediti boljše. Zategadelj sem velikokrat rajši sam naredil stvari, ki bi jih morali narediti drugi. Vse skupaj pa se je impliciralo v kritičnost do vsega in vseh. Nekateri temu rečejo “pizdenje” – in jaz se načelom strinjam z njimi.
 • pretiravanje.. Vsako stvar, ki sem jo odkril, oz. sem se je lotil, me je hitro potegnila vase. In nikoli nisem imel meje, do kam lahko grem. Pretiravanje mi je bilo vedno v užitek in vedno sem se držl pravila Nietzschejevega “Kar ne ubije, me krepi!
 • strah pred višino.. Jeap. Strah me je višine. Kljub temu, da poskušam prebroditi ta strah, katerega razlog poznam, me včasih popolnoma preseneti in razoroži. In zavedam se, da je strah votel, okrog ga ni. Vendar je vseeno včasih močnejši od mene.
 • smrt.. Kot otrok sem imel vizijo lastne smrti. Pri 27 letih naj bi namreč sredi Zagorja name padlo letalo in jaz bi umrl. Sanje so bile tako žive in tako močne, da sem se oklenil vizije smrti in tako tudi živel svoje življenje. Ko sem se soočil s samim seboj in svojim beganjem pred resničnim življenjem, sem to smrt spremenil v življenje in začel drugačno življenje.
 • monogamija.. Nisem verjel, da se mi bo kdaj v življenju uspelo ustaliti in živeti življenje samo z eno osebo. Veliko lažje mi je bilo menjati ženske in se prebujati sam v postelji. Kljub temu, da sem se velikokrat vprašal, če smo ljudje monogamna bitja, vse bolj opažam pri sebi, da pomeni več žensk v življenju zgolj več problemov. Lahko se tudi motim.
 • bog.. Nietzsche je rekel Bog je mrtev! Sam sem bil vzgojen v ateističnem duhu, odprt za vse religije, ki bi mi lahko dale smisel življenja. Vendar sem kaj kmalu ugotovil, da mi nobena vera ne more dati smisla življenja, če si le tega ne naredim sam. Tako sem ostal ateist, kljub eksperimentom z raznimi religijami, oz. sektami, ki pa so se v končni fazi prikazale v povsem drugačni luči. Tako se mogoče sliši precej vehemento, ampak dejansko sem sam zase bog, kajti odločam o svojem življenju in mogoče še o kakšnem drugem življenju!
 • alkohol.. Nikoli v življenju še nisem poskusil alkohola, kar se nekaterim zdi precej nenavadno. Vedno, ko pride do prepira, katero pivo je boljše, Union ali Laško, jaz zatrdim, da je CocaCola zakon! Preprosta odločitev, ki sem jo sklenil kot otrok in ki se je držim še dandanes. Marsikdo me vpraša, če mi je žal, da ne pijem alkohola, pa mu na žlost lahko odgovorim samo to, da ne vem če mi je žal, ker ga pač še nisem poskusil. In ne, ta odločitev ni posledica ničesar globjega.

Takole. To je sedem dejstev o meni. Glede na to, da ima precej pogosto samosvoje mnenje o stvareh, bi lahko napisal še cel kup dejstev, vendar so ta zgoraj omenjena dejstva najbolj okarakterizirala mene in moje življenje.

 1. Sedaj vemo.
  Pojdi po svoji poti in uživaj.
  Ko premagam strah z višino, ti pomaham

 2. Nikoli poskusil alkohola… zanimivo. Iz podobnih razlogov kot bi se nekdo odločil, da nikoli ne bo poskusil mleka. Ali vožnje s kolesom.
  Monogamija… promiskuitetneži se navadno navdušijo nad monogamijo ko srečajo nekoga, ki se ne želi vezati. Z njimi. ;)

Komentarji so zaprti.