Zlatko Zahović se ne bo opravičil Dejanu Mitroviću

Zlatko Zahović že od nekdaj s svojimi izjavami in obnašanjem buri duhove in strasti ljubiteljev nogometa. Leta 2002 je zabrusil Srečku Katancu, da lahko kupi njega in bližnjo Šmarno goro. Leta 2016 je v javnost prišla SMS komunikacija z Agimom Ibraimijem, kjer je jasno vidno kako on komunicira z nogometaši.

V soboto, po porazu s Krškim, pa je Zlatko Zahović znova poskrbel za besede, ki so hitro zaokrožile v javnosti in odziv javnosti je povsem pričakovan. Takšne izjave nimajo prostora v javnosti – takšen nivo komunikacije je potrebno v kali zatrteti. Kaj se je torej dogajalo v soboto na tiskovni konferenci?

Na vprašanje novinarja Ekipa SN, o slabem obisku tekme, je Zahović odgovoril (vir):  “Ti hočeš samo provocirati. Počasi, sine moj. Koliko si star? Ne provociraj, daj eno lepo vprašanje. Vem, da si iz Ekipe, samo ne provociraj. Tebi se je zgodila tragedija pred kratkim. Te je kaj izučila? Jaz bi rekel, da te ni. Še vedno hodiš provocirat, še vedno si nesramen. Daj normalno vprašanje, pa ti bom odgovoril. Dam ti sožalje, v življenju ni vse črno-belo. Lahko jaz rečem, da se ti je vrnilo v življenju, pa mislim, da se ti ni. Ne provociraj, sine, premlad si!

Njegov nivo komunikacije je bil na nivoju šank debate, po desetem pivu. Ni pa to nivo športnega direktorja kluba NK Maribor. In slaba luč, zaradi takšne izjave ne pade zgolj na Zlatka Zahovića, ampak na celotem klub, ki se je opravičil za njegovo izjavo.

Kar bode v oči pa je dejstvo, da se Zlatko Zahović za svoje besede ne bo javno opravičil. Ravno nasprotno, njegova izjava za Večer dokazuje, da očitno sploh ne ve razume, kje je problem: “Sprejel bom vse, kar bo klub rekel. Ni razloga za opravičilo. Svojo družino, ki mi je več kot NK Maribor, bom vedno ščitil. Besede, kot so tragedija, sožalje in spoštovanje, niso žaljive besede. So spoštljive.

Mogoče pa, kljub njegovim uspehom v nogometu v preteklosti, mu funkcija športnega direktorja ni pisana na njegovo kožo. Glede na to, da se njemu dogajajo precej podobne situacije precej pogosto, bi mogoče moral NK Maribor razmisliti o tem, koliko je škode, ki jim jo povzroči Zlatko Zahović in koliko je koristi, ki jo naredi s svojim početjem.

Mogoče pa gre v celotni zgodbi za povsem drugo stvar – mogoče je Zlatko samo poskušal sanirati škodo NK Maribor ob porazu s Krškim in je zaspinal celotno zgodbo daleč stran od tega in je on postal zgolj kolateralna škoda. Sanja svinja kukuruz, kajne?

  1. Spin je definitivno bil. In je dobro, da je bil, če v ozadju potekajo analize, kaj ne deluje v ekipi.
    Vendar je žal šel predaleč na osebno raven zaradi osebnih zamer do tega novinarja.
    Čeprav… Luka je nogometaš. In novinar ima pravico podati mnenje, da ni dorasel prvi ekipi Maribora.
    Karkoli je v ozadju osebnih sprorov s tem novinarjev, bi se morali reševati drugje. In definitivno ne na tak način

Komentarji so zaprti.