Lansko leto mi je pozimi parkrat padla odpornost telesa in začeli so se pojavljati tipični sindromi – zamašen nos, kašljanje, utrujenost telesa. Nekje sem zasledil, da mešanica ingverja in limone deluje preventivno in seveda sem moral to preizkusiti. Kljub temu, da nisem bil navdušen nad ingverjem, sem ugotovil, da zvarek limona + ingver deluje!

Zadeva je povsem preprosta in letošnjo zimo je bil ta zvarek del mojega dnevnega rituala. Enkrat na teden sem si v #Bosch VitaStyle Mixx2GO mešalniku pripravil ta zvarek in ga shranil v hladilniku. Ko sem bil žejen sem mu dodal vodo in spil. Namesto limon lahko uporabite tudi pomaranče, prav tako pa mu lahko dodate tudi med – seveda lahko vse skupaj zmešate s toplo vodo. Kakor vam paše.

Še posledice pitja tega zvarka – letos, kljub vsem skokom v ledeno hladne vode nisem zbolel. Še manj. Celo zimo sem se počutil odlično. Ali je to placebo efekt, ali pa je kaj na tem, pa prepuščam vsakemu posamezniku, da ugotovi sam. Pri meni to deluje.

Če sem lansko leto še “travmiral” zaradi ingverja, pa mi je v tem času postal tako všeč, da z veseljem spijem “ingverjevo pivo” (brezalkoholno), če ga kje dobim.