Od 23. 3. do 15. 4. 2018 je obdobje, ko vlada retrogradni Merkur. Tako sem prebral na netu, sicer ne bi vedel, da to sploh obstaja. Sem pa velikokrat slišal, da je ta retrogradni Merkur kriv za naše slabo razpoloženje – da smo ljudje precej bolj napeti, pod stresom, da se več prepiramo, da takrat ni čas za potovanja, da je takrat potrebno paziti na izgovorjene besede …

Seveda. Vedno je lahko nekdo / nekaj krivo za naše razpoloženje. In če se v javnosti veliko govori o retrogradnem Merkurju, zakaj ne bi on postal krivec za vse, kar se dogaja. Če bo v teh dneh gužva na cesti, naj bo kriv. Če bo v teh dneh padla cena kriptovalut, naj bo on kriv. Če bo v teh dneh več stresnih situacija, naj bo on kriv.

No, v bistvu bi si bilo lažje priznati, da je vedno lažje najti krivca drugje, kot pa priznati, da je problem v nas samih. Da smo mi tisti, ki smo konfliktni in je to neodvisno od retrogradnega Merkurja, ali pa zgolj izkoristimo ta čas, da pizdimo še več, kot sicer. Zakaj? Ker niso vsi ljudje takšni – torej bi se morali deliti na tiste, na katere vpliva retrogradni Merkur in na tiste, na katere nima vpliva. Vmes bi sicer ugotovili, da je kup ljudi, na katere vpliva včasih in včasih ne vpliva. Ker pa smo ljudje zgolj ljudje, pa bomo vedno našli izgovor za svoje početje in ga opravičevali – v tem primeru bomo krivili Merkur, ki se trikrat letno za tri tedne navidezno ustavi in nato potuje nazaj.

Kaj torej storiti v času, ko vlada retrogradni Merkur?

  • za vse, kar se vam zgodi slabega, je kriv retrogradni Merkur
  • za vsak prepir, ali napetost,je kriv retrogradni Merkur
  • če želite v tem času karkoli “zajebati”, potem je idealana priložnost – kriv bo retrogradni Merkur

Lahko pa se preprosto požvižgate na to in vzamete življenje v svoje roke in namesto, da krivite retrogradni Merkur sami prevzamete kontrolo nad svojim življenjem in tudi razpoloženjem. Veliko bolj prijetno bo – tako za vas, kot tudi za okolico. Predvsem pa se boste počasi zavedali, da sicer imajo lahko takšni in drugačni pojavi velik vpliv na vaše življenje, vendar imate še vedno vi vso kontrolo nad svojim življenjem. Kar pa ima nekakšen smisel, kajne? Sicer bi bilo boljše, da se v času retrogradnega Merkurja ustavijo naša življenja in mi za ta čas “snooznemo”.