Poskus umora ruskega dvojega agenta Skripala spominja na teroriste s potnimi listi

Teroristi niso več to, kar so nekoč bili. Ko se sedaj odpravijo na teroristični napad, jim je prva misel to, da ne smejo pozabiti na potni list, kjer so štampiljke držav preko katerih je potoval na poti do ciljne destinacije. In tudi dogajanje okoli poskusa umora ruskega dvojnega agenta Skripala in njegove hčerke me precej spominja na to zgodbo.

Do sedaj sem bil namreč prepričan, da bi Rusija, če bi dejansko poslala svoje “agente” v odstranitev Skripala, to storila na način, da ne bi bilo nikomur jasno, da stojijo oni za tem. Precej preprosto – človeka zbije avto. Ali pa ga med ponesrečenim ropom umorijo. Tudi streljanje bi bilo veliko bolj primerna izbira – če temu lahko tako rečem.

Vendar ne. Rusi se odločijo, da bodo uporabili živčni strup in tako na kraju poskusa umora pustijo svojo “vizitko”. Ok. Kdo je sedaj tu neumen? Ali obstaja podobnost s teroristi s potnimi listi?

Seveda se je temu primerno odzvala tudi ZDA in sledila ji je tudi Evropa in posamezne države, ki so se odločile, da bodo izgnale ruske diplomate. Slovenija se še ni pridružila temu, vendar bo v parlamentu potekala razprava tudi o tem – ali naj stopimo na vlak in se pridružimo 14 drugim evropskim državam, ki so odrekle gostoljubje ruskim diplomatom zaradi tega poskusa umora.

Kaj pa, če bi najprej ugotovili, kdo dejansko stoji za tem? Nedolžen, dokler ni dokazana krivda, “al” kako to gre? Ampak v tem primeru je nepomembno, kdo je kriv. Škoda je storjena in svet je določil svojega krivca. To je Rusija in sankcije sledijo. Očitno se je Donald Trump odločil, da bo odpiral cel kup front v svetu – Kitajska zaradi uvoznih dajatev, Rusija zaradi živčnega strupa in pri tem mu sledi še del Evrope.

Kdorkoli stoji za tem “projektom”, kapo dol. Predvsem pa, cilj je verjetno dosežen, saj je Rusija “bad bad bad” v očeh javnosti. Če bo resnica kdaj prišla na plan, bo zanimivo videti, kaj se je dejansko dogajalo, predvsem pa, kdo je imel vajeti v svojih rokah – ja, “sanja svinja kukuruz” …

Ali bi vi, če bi se odločili za odstranitev nekoga na kraju dogodka pustili dokaz, ki bi kazal direktno na vas? Mogoče pa je problem samo v meni, ker ne razumem tega dejanja?!

  1. Trumpl je pa prvovrstna pizda. Rusi mu pomagajo do zmage, on pa takole potem nož v hrbet, da bi se opral brskanja o tej podpori.

Komentarji so zaprti.