O izgonu ruskih diplomatov in poskusu umora dvojnega ruskega agenta imam svoje mnenje. Ne strinjam se s sankcijami, ker je vzorec preveč prozoren. Vendar ima tudi Borut Pahor, predsednik RS, svoje mnenje o tem – on meni, da bi Slovenija morala izkazati solidarnost z Veliko Britanijo, ter biti enotna z EU in Natom.

Lepo, da je povedal svoje mnenje in si vzel čas med “instagramanjem”. Škoda, ker se ni zavzel za Katalonijo. Škoda, ker ne dvigne glasu o priznanju Palestine. Se mu pa zdi pomembno, da tuli v isti rog, kot vsi ostali, v tem primeru, ki pa niti ni raziskan in obstajajo zgolj insinuacije o tem, da naj bi za poskusom umora stala Rusija.

Zanima me, če je bila ta njegova izjava kot izjava državljana Boruta Pahorja, ali je to izjava predsednika RS. Namreč, če je slednje, bi bilo vseeno precej bolj smiselno, da bi imela politika skupno stališče.

Je pa res, da mu tale “afera” pride zelo prav v teh dneh, ko bo prišel na dan dokument o “rabotah” v TEŠ6, kjer je on med glavnimi krivci. Upam, da je to zgolj njegova dimna bombica, da se bomo sedaj vsi ukvarjali s to izjavo in bo poročilo DZja šlo mimo nas in bo, kot že mnogokrat do sedaj, on uspešno rešil svojo kožo.

Če se dotaknem še solidarnosti, ki jo Borut Pahor omenja. Za kakšno solidarnost gre v tem primeru? Kaj se je zgodilo Veliki Britaniji? Če prav razumem gre za poskus umora dvojnega agenta in njegove hčerke, ki je dobil azil v Angliji in ima angleško državljanstvo in kjer še ni nobenih konkretnih dokazov za karkoli.

Zgodba Busha in WMD je bila precej podobna zgodba, kajne? In ko se je kasneje izkazalo, da ni bilo nobene vsebine in resnice za tem, je bilo že prepozno. In s takšnimi izjavami, predvsem pa s histerijo držav, ki izganjajo ruske diplomate se bližamo časom hladne vojne, za katere sem bil prepričan, da so že davno minili. Očitno je sedaj situacija takšna, da je treba najti novega krivca in v tem primeru je Rusija super krivec.