Bo Borut Pahor odstopil zaradi TEŠ6? Seveda ne, saj so ga izvolili volivci …

Predstavniki stranke Solidarnost so vložili kazensko ovadbo proti Borutu Pahorju, Francetu Križaniču in Mateju Lahovniku zaradi odgovornosti pri projektu Teš 6. Seveda se jim, kot je že v navadi v Sloveniji, ne bo zgodilo čisto nič in bodo naprej opravljali svoje “delo”.

O TEŠ6 je bilo napisanega veliko. Veliko predebatiranega. In TEŠ6 se je, kljub takratnim opozorilom določenih političnih strank, da ta projekt ni vzdržen, niti voden transparentno, zgodilo kar se je. Za elektrarno na premog smo zapravili veliko preveč denarja, kar je bilo sicer jasno že iz samega investicijskega načrta –  višina pridobljene protipravne koristi je za tri hidroelektratne.

Borut Pahor seveda ne bo odstopil, saj so ga volivci dvakrat izvolili za predsednika in zato ni razlogov, da bi odstopil. Matej Lahovnik to ovadbo ocenjuje kot nabiranje političnih točk v predvolilnem času, Križanič pa pričakuje, da bo ovadba zavržena, saj je brezpredmetna.

Nekako tako to poteka v Sloveniji – nihče ni ničesar kriv, kljub temu, da so vsi trije sodelovali in odločali o tem projektu …