Še pomnite tovariši? Obrazi Ljubljane 7 Še pomnite tovariši? Obrazi Ljubljane 7

Združena desnica je žrtev napada levice, pravosodja in državnih organov / #volitve2018

Bitka za volivce se je začela. Stranke so začele s svojimi obljubami takoj po tem, ko so vložile svoje liste. Pa vendar vsem strankam niso povsem jasne kvote – Združena desnica strank Aleša Primca in Franca Kanglerja je namreč vložila listo, ki ima premajhno število žensk – dve kandidatki, ki kandidirata v dveh okrajih so namreč oni šteli dvakrat.

Namreč, v 6. volilni enoti v Novem mestu kandidira sedem kandidatov in dve kandidatki. Zaradi tega je volilna komisija listo zavrnila. Zakon je preprost – noben spol ne sme biti zastopan z manj kot 35 odstotki od skupnega dejanskega števila kandidatk in kandidatov liste.

Na kandidatni listi noben spol ne sme biti zastopan z manj kakor 35% od skupnega dejanskega števila kandidatk in kandidatov na listi.(vir)

Stranki TRS se je podobno zgodilo na volitvah leta 2011 – na njihovi listi ni bilo dovolj kandidatov zaradi tehnične napake. In posledično so zavrnili njihovo listo.

No, pri Združeni desnici gre “za napad levice, pravosodja in državnih organov”, kot je izjavil Aleš Primc in takoj povedal, da  so na vrhovno sodišče že vložili pritožbo.

Pa vendar je zanimivo tudi to, da se jim je podobna zgodba zgodila tudi v Kranju, kjer kandidira Metka Zevnik. No, očitno tudi njej ne bo uspelo priti v parlament, kot tudi Alešu Primcu, ki kandidira v okraju Trebnje.

Ali bi si kdo res želel imeti v parlamentu človeka, ki ne zna niti sestaviti volilne liste? In mogoče subtilno sporočajo, da jim je bolj do moških, kot do žensk? Ali jim gre v bistvu sploh za otroke? Če bi bil nesramen, bi vpletel še teorijo spola – po njihovi razlagi bi bilo to njihovo zagato povsem preprosto rešiti, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja