Ta objava ni plačana! Pred časom so me kontaktirali fantje iz stabiliziraj.si, ki so uradni zastopnik za FeiyuTech stabilizatorje. Ker sem pred časom že testiral Zhiyun gimbal, je bil moj odgovor da – in spodaj je moj pogled na FeiyuTech SPG 3-osni stabilizator za pametne telefone.

Zadnje čase so gimbali (stabilizatorji) vse bolj popularni, predvsem pa tudi vse bolj uporabni in cenovno dosegljivi. Če so bili pred par leti to izdelki o katerih sem sanjal, se je sedaj to precej spremenilo. Cene stabilizatorjev za pametne telefone se gibljejo od 100 do 150 eurov. In za ta denar dobite že zelo dober, predvsem pa kvaliteten stabilizator, ki vam bo prišel prav na potovanjih, doma – pravzaprav vsepovsod, kjerkoli boste snemali video in boste želeli, da je posnetek miren.

FeiyuTech SPG je stabilizitator namenjen za pametne telefone. Sicer sem sam vanj vpel tudi GoPro kamero in je deloval brez problema. Tudi ta stabilizator je potrebno na začetku kalibrirati – ker se telefoni po velikosti in teži med seboj razlikujejo in ko opravite to, lahko začnete z njegovo uporabo.

Ker sem bil preveč neučakan, si nisem naložil aplikacije, ki preko bluetootha poveže telefon s gimbalom, ampak sem kar takoj začel z uporabo. Gimbal ima cel kup opcij:

  • ni za uporabo pod vodo, ampak lahko ga dobi dež (seveda, če vaš telefon to zdrži)
  • kot zasuka pri paningu – 360°, kot zasuka pri tiltu – 320°, kot zasuka pri rollu – 320°
  • panning mode, panning in tilting mode, lock mode in vertical mode
  • litij-ionska baterija, ki omogoča 8 ur uporabe stabilizatorja
  • teža 350 gramov – brez baterije
  • zoom gumb –  v kombinaciji z ostalimi funkcijami se uporablja za hitro zaklepanje, zoom in in zoom out …
  • smart portrait mode –  uporaben za “live stream” na facebooku, ali kje drugje, kjer potrebujete portrait mode in sledenje obrazom
  • smart face tracking – sledi izbranemu obrazu v landscape modeu – primeren za snemanje ljudi, ki se premikajo

Baterija, ki je pomemben del gimbala se lahko zamenja – in če potrebujete imate lahko rezervno s seboj, kar je velika prednost za vse tiste, ki veliko snemate. Polne se preko USBja in zdrži.

Sam sem imel tale stabilizator na potovanju po Italiji. Navdušen tako nad njegovo uporabnostjo, kot tudi nad samo funkcionalnostjo. Mogoče vam lahko odkrijem tudi to, da lahko delate timelapse posneteke z njim preko aplikacije – nastavite začetno in končno pozicijo in vse ostalo vam opravi sam stabilizator.

Cena? Okoli 150 eurov v naših spletnih trgovinah in tudi v Harvey Normanu.

Aha. Pa še unboxing in test gimbala ..

Naročite se na moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis