Volitve se bližajo. Stranke so že začele s svojo misijo – nagovoriti volivce, za katere se jim je 4 leta (od zadnjih volitev) “fučkalo”. Na ta vlak je stopila SDS in jaz sem imel danes srečo, da sem ja youtubeu ugledal njihov video Ste že slišali za program SDS – “Slovenija v srcu”? #SDSzate …

Razumem. Volitve. Ko je “vse dovoljeno”. Tudi lažne obljube, ki ne bodo nikoli izpolnjene, kot tudi pljuvanje po ostalih strankah. Zelo v maniri SDS in zelo pričakovano. Vendar vseeno – ta video si zasluži posebno obravnavo. Razumem, živimo v svetu “fake news” in to, da se v tem času operira z obljubami mi je povsem jasno. Tudi jasno mi je, da v žaru boja za poslanske stolčke stranke poskušajo vse.

Pa vendar je šla SDS malce predaleč:

  • država bo poskrbela za višjo rodnost
  • božičnica
  • davki bodo nižji
  • denar bo ostal ljudem

Samo par stvari, ki jih obljubljajo. In kot je v navadi, takoj naslednji dan po volitvah na vse obljube tudi pozabijo. In ja, tale video je samo dokaz kako se dela politična propaganda.

Sedaj samo še čakam, da se najde stranka, ki bo svojim volivcem obljubila 10.000 eurov neto plače, 3-dnevni delovni teden, službeno vozilo in 3 mesece dopusta. Zakaj pa ne, v predvolilnem času je očitno vse dovoljeno. Tudi nebuloze o tem, da bo denar ostal ljudem.