Na včerajšnjem soočenju na nacionalki so padle maske. Predvolilna kampanja stranke SDS bo bazirala na zastraševanju Slovencev glede migrantov. Branko Grims je v žaru borbe dokazal, da je lahko odgovor na vsako vprašanje – migrantje.

Zakaj bi se na soočenju pogovarjal o konkretnih odgovorih na zelo direktna vprašanja, če pa lahko v vsak odgovor vpleteš umetno ustvarjanje strahu pred migranti. Zakaj bi bili odgovori vsebinski, če pa je populizem bolj produktiven. Kljub temu, da sem vedel, da bo desnica izkoristila paranojo dela volilnega ljudstva v Sloveniji glede migrantov, vseeno nisem pričakoval tega.

Njegovega opletanja s številom migrantov, ki bodo preplavili Slovenijo, se ne bi branili niti pravljičarji. Očitno je dobro naštudiral kako vse skupaj izpade še precej bolj teatralno in se je potrudil, da bi vsak, ki je spremljal soočenje to tudi razumel.

V končni fazi, ko sem poslušal njegovo nakladanje, sem dobil občutek, da je Branko Grims sam najbolj prestrašen. Tudi njegovi odgovori o ukinitvi NVO in prestrukturiranju denarja v “obrambo” Slovenije pred migranti me je prestrašil. V bistvu gre za tipičen manever, kot ga je izvedel Trump pred volitvami – ograjo na mejo z Mehiko in podobnimi nebulozami, ki jih ni uresničil.

Mogoče bi lahko bil Branko Grims bolj konkreten in bi dejansko povedal številke, ki so javne in znane. Koliko migrantov je “ukradlo” Slovencem delo? Koliko migrantov je posililo Slovenke? Koliko migrantov je v Sloveniji?

Vendar zakaj bi se pogovarjali konkretno, če lahko zganjamo samo populizem in če lahko zgolj zastrašujemo. Kot sem napisal že večkrat – samo prestrašen narod je dober narod, ker lahko z njim odlično manipuliraš. Škoda, ker včeraj v studiju na soočenju ni nihče pristopil k Branku Grimsu in ga objel in zavaroval pred vsemi migranti, zaradi katerih živi v neprestanem strahu … Verjetno potrebuje samo objem in prijazno besedo – ker mora biti verjetno naporno imeti toliko strahov pred ljudmi, ki jih ni …

Upam zgolj, da volivci po par letih strašenja z migranti s strani SDS ne bodo verjeli pravljičarjem, predvsem pa ne bodo verjeli tej politični agitaciji, ki je očitno center vsega njihovega predvolilnega programa.