Trojanski klanec preplasten pred rokom in zopet odprt / čudeži se dogajajo

Podjetje Strabag je bil izvajalec del preplastitve cestišča na trojanskem klancu. Popolna zapora ceste je bila napovedana od 21.5. do 3.6. Trojanski klanec je glavna žila za velik del Zasavja za povezavo do Ljubljane ali Celja. Ampak očitno se čudeži dogajajo tudi v Sloveniji, samo verjeti je potrebno vanje.

Včeraj je bila cesta že preplastena, narisane sredinske črte in tudi odpra za promet. Da. Predčasno. Očitno se da in to na zadovoljstvo tisočev, ki vsak dan migriramo proti Ljubljani ali Celju.

Kje je bil problem popolne zapore ceste? V tem, da je bil obvoz urejen skozi Moravče in Krtino. Kar pomeni, da se je kolona proti Ljubljani vila čez majhne vasi in po zares uničeni cesti. Obvoz je bil možen tudi “za Savo”, ali pa na Marijo Reko in proti Preboldu čez Trbovlje. Kljub temu, da je pot čez Moravče malce krajša kot čez Trojane, pa je to pomenilo 10 ali več minut daljšo pot, še posebej, ker so v Krtini popravljali cesto in so nastajali daljši zastoji zjutraj.

Vendar je sedaj vse to nepomembno. Pohvalil bi namreč izvajalca del – da je končal dela pred časom, predvsem pa, da je super opravil delo. Vsaj tako je bilo čutiti in videti včeraj zvečer, ko sem se vračal domov po cesti čez Trojane.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja