Sedaj je obdobje, ko je težko najti ekstremno nizke temperature voda v katere bi lahko skočil. Glede na to, da že nekaj časa nisem bil v Iškem vintgarju, je bila odločitev preprosta. Voda ni bila tako ekstremno mrzla, da bi bil ta skok kaj posebnega. Še posebej zato ne, ker so po njej (sicer nižje) skakali majhni otroci in v tem očitno precej uživali.

Iški vintgar je odlična “eskejp” destinacija pred vročino v Ljubljani. V tem času še ni toliko komarjev, kot jih je poleti. Prav tako pa tudi še ni toliko oblegana. Je pa vonj po čevapčičih bil prisoten – kot piknik destinacija je Iški vintgar že od nekdaj privlačen.

Ko greš mimo gostilne po poti ob reki Iški in prideš do mesta, kjer se začne pot močno navkreber je voda tudi dovolj globoka, da sem skočil vanjo. Sicer ne priporočam nikomur, če ni prepričan v globino vodo, predvsem pa, če ni prepričan v svoje znanje skakanja v vodo.

Voda je imela okoli 14 stopinj (ali pa mogoče kakšno stopinjo več) in je bila povsem prijetna. Škoda, ker je začelo deževati, sicer bi lahko ponovil skok …

Naročite se na moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis