Wikimedia Wikimedia

Matej Lahovnik / kljub temu, da me ne pozna, ve o meni vse, tudi tisto, kar ni res

Matej Lahovnik. Nekoč je bil minister, član stranke Zares, pa tudi eden izmed krivcev za korupcijo okoli TEŠ6. No, v zadnjem času je zgolj konvertit, ki ga nihče ne jemlje resno in leze v rit vsem tistim, ki jih je še pred leti zelo sovražil. Vendar je tudi človek, ki brez sramu laže in kljub temu, da njegove navedbe ne držijo, jih poskuša toliko časa spinati, da bi laž postala resnica – prevzel je retoriko desnice – če laž ponavljaš dovolj dolgo, potem postane resnica …

Ja, včeraj je dokazal, da kljub temu, da me ne pozna, ve veliko o meni. Kaj naj si mislim o takšnem človeku?  To, da ima selektivni spomin? To, da je pač poskušal s potvarjanjem stvari in si prislužil kakšen piškotek? Ali pa preprosto misli, da lahko laže, ker je pač on Matej Lahovnik?!

Glede na to, da zelo rad na tviterju blokira vse, ki se ne strinjajo z njegovim pisanjem je tukaj par stvari, ki so se dogajale – zgolj, da ostanejo nekje zabeležene. Namreč, jaz sem se odzval na njegov tvit o Spomenki Hribar:

Zgleda, da gre stricem iz ozadja pri napadih na Pahorja, ker se je pogovoril z zmagovalcem volitev, zelo slabo, da so vpoklicali teto s privilegirano poslansko pokojnino, ki jo prejema ze cetrt stoletja.

Moj komentar je bil preprost: ko to komentira clovek, ki je kriv za teš luknjo, se vprasas kaj se dogaja v nekaterih glavah..

In potem je sledilo z njegove strani: Ko se na moj komentar manipulativno odzove bivsi zaposlenec Ultre, ex lokalni sef Zares ter potrcko GG

Še moj odgovor: ponosen, da sem bil 16 let ultras. lokalni sef zares? motis se. nikoli nisem bil. torej lazes. potrcko? tudi to je slab poskus podtikanja. ampak ti ze ves, kdo te placuje in koga scitis, kajne?! pa za razliko od tebe, nisem bil nikoli prisesan na drzavne seske 

Jaz nisem nikoli skrival ničesar. Bil sem zaposlen v Ultri, dolga leta. Bil sem v stranki Zares – zelo kratek čas. Nikoli nisem bil lokalni šef Zaresa. In nikoli nisem dobil niti z besedo ali kako drugače navodilo s strani Gregorja Golobiča o čem naj pišem.

Očitno je Matej izdal svoj modus operandi funkcioniranja, ko mu morajo drugi suflirati o tem, kaj naj piše in o kom naj piše. In ne, nikoli nisem bil prisesan na državne jasli, kot je Matej vrsto let. In on ima jajca, da meni očita te stvari, ko pa je sodeloval v “raboti” stoletja in ne bo nikoli nič kriv?

Seveda se je debata na tviterju nadaljevala in Matejevi žalostni poskusi diskreditiranja, ker nima v rokah ničesar, kar bi lahko uporabil proti meni so bili precej smešni. Ampak sem dojel bistvo. Tudi on je potem začel spreminjati svoje izjave – kako prozorno in kako dolgočasno. Očitno je ugotovil, da je bil ujet na laži, predvsem pa pri podtikanjih, kar zelo rad počne. No, seveda se je vse skupaj končalo tako, da je blokiral. Jaz pa v jok in na drevo, kajne?

www.had.si