Bile so volitve. Relativni zmagovalec volitev je bil Janez Janša s stranko SDS. Ampak tukaj se je celotna zgodba končala, kajti leve stranke so vnaprej odpovedale sodelovanje z njim pri sestavljanju koalicije. No, ne čisto vsi – ostali sta mu NSi in SNS. Pa vendar se ne dajo v SDS in sedaj so šli v protiofenzivo vladi, ki jo očitno precej bolj uspešno sestavlja Marjan Šarec.

Zvonili bodo telefoni, so bile preroške besede Janeza Janše, ki jih je izrekel pred volitvami. Pa vendar se je v soočenjih izkazalo, da verjetno temu ne bo tako, razen, če bo kdo “požrl” besedo in bo “nategnil” volivce. Vendar očitno, kljub temu, da je spomin volivcev zelo kratek, pa temu ne bo ravno tako. Telefoni so zvonili, vendar očitno ne pri Janez, sicer bi se s tem že v njegovi stranki javno pohvalili. Ker se ni zgodilo nič in ker ne more sestaviti vlade, je levica in Marjan Šarec začel prevzemati pobudo.

Aha. Se sprašujete, zakaj tako razmišljam? Ko začnejo SDS poslanci tvitati nebuloze, v tem primeru Tomaž Lisec, kot so: Novo ministrstvo za digitalizacijo: torej Vlado sestavlja GG. Novo ministrstvo za energetiko: torej Vlado sestavlja GG. … Takrat se zaveš, da Janezu ne gre sestavljanje vlade, saj poskušajo s tako prozornimi poskusi diskreditirati ostale.

Seveda. Čez kakšen dan bodo prišle v igro Murglje in potem še Milan Kučan, ki očitno vleče vse niti iz ozadja – prosto po SDS. Ja, v stranki potrebujejo “sovražnika”. Potrebujejo nekoga, proti kateremu se bojujejo. Kajti v nasprotnem primeru jih ne bi nihče vzel resno. In če so to Murglje, potem je to za njihove volivce zmaga.

Mogoče pa je problem v tem, da se ostale stranke ne želijo povezovati s stranko, ki štiri leta deli in ponižuje. Ko pa potrebuje pomoč, pa je vsa medena. Saj verjetno vsak od nas pozna zgodbo kakšnem “bulliju” iz osnovne šole, ki je celo leto ustrahoval celoten razred, na koncu, ko mu je šlo pa za nohte, pa je ostal sam, ker mu ni nihče želel pomagati.

Sedaj bom napisal nekaj, kar bo marsikoga presenetilo – jaz si po eni strani srčno želim, da bi Janez sestavil vlado. Sicer me je strah življenja v takšni Sloveniji, vendar bi me prav zanimalo kaj bi naredil v mandatu – ker najbolj preprosto je biti v opoziciji in pljuvati in ščuvati vse proti vladi. V bistvu je imel že možnost, da nekaj stori za Slovenijo, pa je za njim ostalo veliko škode, ki jo plačujemo še sedaj. Ampak verjamem pa, da njegovi oboževalci verjamejo, da bi bil on edini sposoben voditi vlado in Slovenijo.

No, na srečo je to zgolj teorija, ki ima zelo malo možnosti, da se realizira. Upam, da čim prej dobimo vlado in da začne država zopet funkcionirati. Ker Slovenija potrebuje spremembe, predvsem pa potrebuje trdo roko – namesto tega, kar smo imeli do sedaj.