Včasih pozabiš na obletnice. Če pozabiš to v partnerski zvezi, se ponavadi ne konča dobro. Če pozabiš, da je minilo že 13 let odkar si napisal prvo blog objavo, pa se to lahko tolerira, kajne? Jeap, 13.7.2005 sem objavil prvi zapis z naslovom Pa se enkrat na blogu had.si. Če bi mi takrat kdo rekel, da bom toliko časa zdržal pri tem početju, bi se mu zasmejal in bi ga povprašal po zdravju.

Sedaj se lahko samo asmejim, kajti uspelo mi je ohraniti odvisnost in nič ne kaže, da se bom tega početja kmalu naveličal. Seveda so bili vmes padci in vzponi, jeza, žalost in razočaranja. V tem času  se je spremenilo marsikaj in tudi jaz sem se precej spremenil.

Če sem bil na začetku precej kritičen do vsega in vseh, se je kasneje to spremenilo bolj v vzpodbujanje drugih, predvsem pa v konstruktivno kritiko, če je že bila potrebna.

Se splača pisati blog zaradi denarja? Sem postal bogat v tem času? Niti najmanj. Sploh če začnem preračunavati, koliko časa je šlo za vse te zapise, predvsem pa v preteklosti za fotografije, ki sem jih objavljal na blogu. Vendar mi ni žal, da nisem znal/mogel monetizirati bloga, kajti če sem se česa naučil v tem času je to, da denar ni nič. Da so ljudje, ki sem jih spoznal zaradi bloga in s pomočjo katerega sem si ustvaril “ime” veliko več vredni, kot pa vsak zaslužek, ki bi ga lahko imel z blogom.

V tem času sem objavil 8.455 blog objav in preko 25.000 fotografij. Kar ok, kajne?

Statistični podatki, ki jih vedno z veseljem objavim:

  • v 13 letih pisanja bloga, sem objavil 8.455 prispevke
  • prejel 45.636 komentarjev
  • akismet me je zaščitil pred 1,039,264 spam komentarji
  • na blogu je trenutno objavljenih preko 25.000 fotografij – hvala fantom iz Siela za vrhunski hosting in za to, da mi vse deluje 100%!

Evolucija mojega bloga do sedaj?

had-blog-2005.jpg

had-blog-2006.jpg

had-blog-2007.jpg

  • kasneje sem jo malce popravil, priredil in ji odvzel malce oranžne barve

had-blog-2008.jpg

  • in potem je prišla sprememba barve – modra je postala nova oranžna in še vedno ista tema

blog_had_staro

Hvala za vaš čas … Cenim …

Aja, sledite mi lahko še na: