Žan Mahnič je poslanec SDS. Je nekdo, ki sedi v parlamentu in ki na tviterju objavlja populistične tvite s katerimi neti sovraštvo in deli Slovenijo. Prihaja seveda iz stranke, ki bi rada delovala povezovalno, predvsem pa, ki bi rada sestavila koalicijo.

Kot navdušen tviteraš se je Žan odločil, da bo podpiral in podpihoval sovraštvo. Pred časom je pozival k bojkotu Lidla, ker so odstranili križe s cerkva na jogurtih, sedaj pa se je odločil, da začne pozivati k bojkotu Term Vivat, ker se je družba odločila, da bo tožila avtorico fotografije, ki je objavila fotografijo “rjuharic” na portalu, ki je vedno v službi resnice.

Seveda je to, kaj se dogaja med termami in avtorico njihova stvar, vendar to, k čemur poziva poslanec Žan Mahnič ni več šala. On je poslanec, kar pomeni, da ne more napisati vsake neumnosti, ki se mu porodi. In to, da poziva k bojkotu tistih, ki v državno blagajno prinašajo denar, je zelo preprosto rečeno – neotesano in pobalinsko.

Ampak jaz ga povsem razumem. Ko se želiš dokazati in pobrati veliko “všečkov”, potem se spustiš na takšen nivo. Mimogrede se ne zavedaš, da takšna podjetja dajejo kruh veliko Slovencem – za razliko od Žana, ki živi na naš račun in se dela norca iz ljudi.

V bistvu se že dlje časa sprašujem, zakaj nimajo poslanci kodeksa, ki bi takšne izjave sankcioniral. Ker v bistvu ne obstaja njihova in naša Slovenija, ampak obstaja samo ena Slovenija. In v takšnem primeru bi moral poslanec odleteti iz parlamenta kot gumb na srajci pred posteljno akcijo.

To, da si takšne izjave dovoli Donald Trump in je cel svet tiho, je očitno fascinacija za poslanca Mahniča, ki se bo verjetno skliceval na svobodo govora. Ker vse, kar desničarji izjavijo se šteje v kvote svobode govora. Ne, jaz se ne strinjam s takšno retoriko, predvsem pa se ne strinjam, da si kaj takšnega lahko poslanec dovoli.