World of Glamping podelil glampingu Garden Village Bled 6 zvezdic

Slovenija ima prvi glamping na svetu s šestimi zvezdicami. To je po izboru World of Glamping postal glamping Garden Village Bled. No, hudič je v podrobnostih. Slučajno je World of Glamping slovenski projekt ocenjevanja glampingov, ki še ne poteka dolgo. Prav tako na njihovem spletnem mestu ni ravno veliko informacij – o ničemer.

Zakaj sem se vtaknil v to zgodbo, ki bi morala biti oh in sploh. Nisem še bil v glampingu Garden Village Bled in nisem še bil v nobenem drugem glampingu. Verjamem, da je čudovito – po pripovedovanju tistih, ki so bili, je res užitek in vse je do pikice natančno urejeno. Pa vendar.

Zadnja leta se pojavlja vse več “nakupnih pečatov“, takšnih in drugačnih ocenjevanj in nagrajevanj. V bistvu si vsak, ki ima pet minut časa izmisli določeno ocenjevanje in potem podeljuje ocene. Vse lepo in prav, vendar se v poplavi vseh teh ocen sam potrošnik še odloča čemu sploh verjeti.

Sam verjamem v drugačne kategorizacije. Verjamem v tiste, ki imajo imena in ki imajo tradicijo. Novodobne zadeve me ne zanimajo in dam precej več na mnenje uporabnikov na različnih platformah namenjenih temu. Predvsem pa verjamem v to, da bi morala biti kategorizacija na nacionalni osnovi – ki pa bi morala biti globalna.

Sicer se pri hotelih zgodi precej pogosto, da namesto spanja v hotelu z označenimi 4 zvezdicami spiš v hotelu, ki ima maksimalno 2 zvezdici. Plačaš pa seveda ceno 4 zvezdic. Vsi vemo, da se te ocene tudi med seboj razlikujejo po državah in da so pričakovanja nekaj drugega, kot pa je realnost.

Vsekakor želim projektu World of Glamping veliko uspeha, mi je pa zanimivo, da se takoj na začetku podeli že 6 zvezdic. Prebral sem, da je bila ocena podana podlagi 150 kriterijev. Kdo sem jaz, da bi dvomil v takšne ocene?

Čestitke in še naprej veliko uspehov, predvsem pa zadovoljnih gostov. Po tripadvasorju so jim stranke dalo oceno 4,5.