Nova24 = FakeNews24 / je sploh kaj resničnega, kar objavijo / posilstvo na Metelkovi

Nova24 je tisti medij, ki se po najboljših močeh trudi, da ne objavi niti ene informacije, ki ne bi sodila v rang FakeNews novic. Sam bi jim predlagal, da se preimenujejo v FakeNews24, saj bi jim to ime precej bolj pristajalo, predvsem pa da spremenijo pozicijski slogan, kajti Prvi v službi resnice jim ne pristoji. Prvi v službi neresnice bi bil veliko boljši.

Tokrat so objavili članek z naslovom v tipično njihovem slogu – [EKSKLUZIVNO] Ljubljano preplavil kriminal migrantov – Na Kotnikovi ulici se je odvijal hud pretep, medtem ko so na Metelkovi potrdili, da naj bi več migrantov posililo dve mladoletni Slovenki!

Ko se nekdo odloči, da bo pisal o čem takšnem, bi pričakoval, da preveri informacije. Seveda tega pri Nova24 ne bi in ne bodo storili, saj tako bi zgodba izpadla povsem nesmiselna in ne bi nikogar prestrašila. No, v članku je povzeto bistvo za kaj se gre pri njihovi agitaciji – predvsem in samo za to, da se bližajo lokalne volitve in je posledično potreba pripraviti teren. In migranti so še kako hvaležna tema za ves prestrašen folk, ki jim je Nova24 vzor.

Znano je tudi, da ima “Metelkova” težave z migranti, kot so kraje, grožnje, seksistični izpadi in tudi medsebojno obračunavanje. Iz zanesljivih virov pa smo tudi izvedeli, čeprav dogodek ni bil prijavljen na policijo, da je skupina migrantov spolno nadlegovala dve mladoletni Slovenki, dogodek pa se je končal tragično, saj naj bi ju nekateri izmed njih posilili. Janković, kje si?

No, kot se vedno izkaže pri novicah na Nova24 je tudi tokrat resnica precej drugačna. Namreč, 24ur je preveril to informacijo na več krajih, kot bi to morali sicer storiti tudi novinarji in so zapisali tole:

Po tem, ko je spletna stran Nova24TV poročala, da je skupina migrantov na Metelkovi nadlegovala in celo posilila mladoletnici, smo na PU Ljubljana preverili, ali so v zvezi z dogodkom dobili kakšno prijavo. Na PU Ljubljana so povedali, da prijave o posilstvu niso prejeli, niti o takšnem dogodku niso bili obveščeni. Policisti so začeli preverjati navedbe o domnevnem dogodku, da bi ugotovili resničnost navedb v novinarskem prispevku, pri tem pa ugotovili, da na Metelkovi tega dogodka nihče ni potrdil.

Toliko o #fakenews novicah, ki jih vsak dan objavljajo na Nova24. Poleg tega pa vedno znova skomignem z rameni, ko se spomnim, da Žiga Turk sodeluje v skupini strokovnjakov Evropske komisije za spopadanje z lažnimi novicami in spletnimi dezinformacijami. Ja, prav ste prebrali. Žiga Turk se bori proti #fakenews, medtem ko je njihov portal Nova24 največji ustvarjalec #fakenews vsebine v Sloveniji. Ja, to se lahko zgodi zgolj in samo v Sloveniji …

  1. Eh, zdaj so se na Nova24tv že opravičili za zavajajoče poročanje in objavili popravek, ter obljubili, da nikoli več ne bodo tako neprevidni, kaj šele, da bi lagali. Aja, ne…

  2. Ni večje bagre od SDS. Gleda te v oči in ti laže, ko mu dokažeš nasprotno se začne dreti da so tvoji argumenti ad hominem in seveda, da gre pri tebi za fakenews.

Komentarji so zaprti.