Ko sta dve kepci sladoleda v centru Ljubjane dražji kot pizza v piceriji Verace

Ne jamram nad cenami sladoleda, saj cene določa trg. Če ne bi bilo povpraševanja, potem tudi cena sladoleda v centru Ljubljane ne bi bila 2,50 evra. Seveda gre za 100 odstotno naraven sladoled, brez mleka, jajc in vsega ostalega in je tako primeren tudi za vegane. Pa vendar se moram pridušati.

Nisem ljubitelj sladoleda, vsake toliko pa priznam, da mi zapaše. Glede na to, da je poletje, se mi je to zgodilo tudi pred par dnevi. Vstopim in vidim, da imajo mango – meni eden izmed najljupših sladoledov, čeprav se zavedam, da je narejen iz pulpe in da je v njem veliko sladkorja. In še en okus – čokolada z rižem. Glede na to, da je zadnje dve leti nisem jedel, ker še nisem našel veganske, naročim ta dva okusa. Ja, videl sem ceno 2,50 evra in sem vseeno naročil.

Vendar, ko sem dobil lonček in notri precej “žalosti” (beri malo sladoleda) sem bil rahlo razočaran. Verjetno so kriva pričakovanja, predvsem pa je verjetno krivo to, da sem sicer navajen, da dobim za takšno ceno enkrat večjo porcijo. Očitno sem se zmotil. Verjetno me ne bi zmotila cena sladoleda, če ne bi bil sladoled povsem brez okusa. Če ne bi bilo barve “po mangu”, bi verjetno ugibal kateri okus sem si izbral. In čokolada z rižem ni bila tisto, kar sem pričakoval, saj so bili “rižki” majhni in trdi in en puhasti, kot recimo v čokoladi Mikado …

Kot sem omenil. Krivda je zgolj in samo moja. In moja odločitev, da vzamem sladoled, katerega dva okusa staneta toliko kot stane pizza Marinarna v pizzeriji Verace. Torej nimam pravice, da pizdim. Vendar, ko naredim primerjavo tega sladoleda s tistimi, ki sem jih “lizal” v tujini in njihovimi cenami ugotovim, da cene imamo vrhunske, sladoled pa precej manj. In ja, drugič bom šel v drugo “gelaterio”, kjer so cene bolj prijazne denarnicam, predvsem pa so tudi okusi sladoleda boljši.

Žal mi je, da Ljubljana postaja mesto, ki je prijazno turistom in njihovim denarnicam in standardu. Kar je bilo sicer pričakovano, vendar po drugi strani pa morajo tudi domačini kje jesti.

Ko sem pred par dnevi govoril z danskimi turisti so bili navdušeni nad Slovenijo in njenimi lepotami, vendar so se jim zdele cene, kljub njihovemu standardu, precej visoke. Ampak to je že druga zgodba.

In še primerjava dveh sladoledov – prvi iz Gelaterie Dondoli / San Gimignano, kjer imajo najboljši sladoled na svetu in na sliki sta dva okusa in za ceno 2,20 evra. Na drugi sliki pa dva okusa za ceno 5 evrov. Takle mamo …

 

  1. Mislim, da majo v Hoferju in Eurospinu vegansko temno čokolado z rižem :)

Komentarji so zaprti.