Vročinski val je pred par dnevi zajel Slovenijo. Temperature so se dvignile nad 33 stopinj in pristojni so opozarjali na previdnost na soncu in začeli opozarjati ljudi, da naj se zadržujejo notri, uporabljajo zaščito za sonce in naj pijejo dovolj tekočine – sicer se mi temperature okoli 35 stopinj ne zdijo čisto nič posebnega za poletje … Na drugi strani imamo ljudi, ki pizdijo nad visokimi temperaturami. Tisti, ki se s klimo v avtu pripeljejo do s klimo ohlajene pisarne, so najbolj glasni. Tiste najbolj motijo poletne temperature.

Vendar obstajajo tudi ljudje, ki kljub visokim temperaturam delajo cele dneve na vročem soncu na terenu.

Dars čez poletje obnavlja in popravlja ceste – delavci so na razbeljenem asfaltu cel dan, ko so temperature najvišje in mi, ki stojimo v kolonah pizdimo nad tem. Mogoče bi Dars moral spremeniti svojo logiko in v drugem obdobju popravljati in obnavljati ceste. Da o škodi turizmu, ki jo s takšnim razporedom opravil povzroča Dars niti ne izgubljam besed.

Tukaj so tudi gradbeni delavci, ki sedaj gradijo stanovanjske bloke, hiše, urejajo okolice in so celoten delovni čas na vročini. Pa ne jamrajo, kljub temu, da je njihova koža že povsem črna in da se pri delu precej hitreje utrudijo. Delajo cele dneve in ne pizdijo. Morajo preživeti sebe in svoje družine.

Potem so tovornjakarji, poštarji in vsi tisti, ki delajo v gostinskih obratih, kjer so temperature v kuhinjah poleti povsem nenormalne. To so ljudje, ki jim zgoraj omenjena priporočila ob vročinskem valu ne pridejo ravno prav, saj morajo ne glede na temperature delati.

Ko boste naslednjič pomislili na to, kako vroče je, ko greste za pol ure iz pisarne na kosilo, se spomnite na zgoraj omenjene ljudi. Mogoče vam ne bo več tako vroče. In mogoče boste razumeli, da ste lahko celo srečni, ker ne delate nekje na soncu zunaj. In ja, ti ljudje so tisti, ki jim nič ne pomagajo opozorila in nasveti medijev kako ravnati ob vročinskem valu.

Ampak dvomim, da se koga to dotakne. Hočemo vse in to takoj. Brez empatije in brez razmišljanja. Škoda …