Včeraj je Trnfest prizorišče napolnila hrvaška skupina Vatra in njihov karizmatičen pevec Ivan Dečak je dokazal zakaj skupina že dvajset let ustvarja glasbo in bo letos izdala že svojo deseto “ploščo”. In ja, na koncu koncerta so zaigrali tudi moj ljubi komad Tango …

Zgodba s skupino Vatra in Ivanom Dečkom ima ozadje, ki je staro dve leti. Takrat sva z Gregorjem Žakljem delala za Shooster in v kampanji je bil ambasador tudi Ivan Dečak. Delo z njim je bilo celotni ekipi v veselje in izdelek, ki smo ga ustvarili je bil super. V bistvu sem že pred tem poznal njihovo glasbo, ampak od takrat naprej sem jih še malce bolj spremljal.

Kljub temu, da so imeli v Sloveniji par koncertov, pa mi jih do sedaj še ni uspelo uloviti. Do včeraj, ko sem šel iz Tolmina v Ljubljano in užival v celotnem koncertu, čeprav sem bil tako utrujen, da bi lahko kar tam zaspal.

Kljub temu, da je večina obiskovalcev čakala Tango, pa so bili navdušeni, saj je Ivan znal vzpostaviti stik s sicer bolj “plahimi” obiskovalci koncerta, ko so preigravali nove komade, med njimi tudi njihov največji hit  ‘Nama se nikud ne žuri’, ki se je na sosednjem Hrvaškem ponovno zavihtel na sam vrh lestvice HRTOP40, prvega mesta se drži že neverjetnih 12 tednov.

Vesel sem bil, ko se je po koncertu Ivan spomnil Gregorja in mene in tako sem namesto v postelji naslednjo uro preživel v pogovoru z njim. Še bolj navdušen, kot sem bil sicer …