Kako sem skočil v Lago di Fedaia / 2057 metrov / 9 stopinj

Ko sem z vrha Marmolade (3265 metrov) nekje v daljavi zagledal čudovito jezero Fedaia, sem se odločil, da skočim vanj. No, najprej ga je bilo potrebno najti – in ko sem se vzpenjal proti Passo Fedaia sem užival ob pogledu na pokrajino, ki se mi je odpirala.

Jezero Fedaia leži na višini 2057 metrov. V bistvu je postavljen jez, ki zadržuje precej veliko količino vode, ki priteče iz Marmolade, ko se topi sneg in led. Voda je očitno precej hladna, saj se v njej nihče ne kopa. V jezeru je dovoljeno kopanje in le to sem tudi izkoristil.

Seveda pred skokom nisem preizkusil temperature vode, ampak sem samo skočil. Temperatura vode je bila okoli 9 stopinj in priznam, da je bila prav prijetna, saj tudi zunanja temperatura ni bila prav visoka. Malce večji problem je bil priti iz vode, saj je bilo precej vetrovno, kar povsem spremeni temperaturne pogoje.

Na posnetku je malce zabluran del, ki sem ga snemal z GoPro kamero – posledica kondenza, ki se je nabral pred objektivom in sem na žalost prepozno opazil, da bi saniral težavo. Vendar se vseeno vidi – no, dvakrat sem skočil v jezero, saj v prvem poskusu nisem posnel videa s telefonom …