Kako sem skočil v Lago di Braies (Pragser Wildsee) / Dolomiti / 11 stopinj

Lago di Braies (Pragser Wildsee) sem si prihranil za konec skakanj v jezera v Dolomitih. Sicer jezero ni tako fotogenično kot je Lago di Sorapiss, vendar je zelo obljudeno, saj se da do njega pripeljati z avtom – parkiraš avto in se sprehodiš par sto metrov in si na njegovi obali.

Jezero je znano tudi po tem, da so tam snemali serijo Gorski čuvaj, kot tudi, da na njegovi obali leži hotel Pragser Wildsee, ki so ga odprli leta 1899 in deluje vse od takrat.

Če ste vsaj malce za rekreacijo, potem greste lahko na sprehod okoli jezera, za tiste bolj športno navdušene pa je to izhodišče za 150 kilometrov dolgo pot po Dolomitih – Alta Via 1, ali “La Classica”.

Sam sem prišel do jezera po dežju, ko je večina Italijanov že pobegnila in užival v miru in tišini. In skoku v vodo, ki je imela 11 stopinj. Čista voda očitno ni dovolj, da bi premamila Italijane in ostale turiste, da bi skočili vanjo, namesto tega precej raje veslajo po jezeru. No, na obali pa se seveda obvezno pozira za instagram, kot na vsaki drugi fotogenični točki.

Lago di Braies je bil moje zadnje jezero v Dolomitih kamor sem skočil. In skok je bil osvežujoč.